Acești biscuiți i-am conceput cu ocazia Crăciunului, pentru că mi s-a atras atenția de către copiii mei că și Moșul trebuie să consume biscuiți sănătoși, mai ales că are atât de multe oferte în Ajun de Crăciun. 🙂

Această rețetă nu are nici un ou în compoziție și se regăsește și în cartea Masa de Crăciun. De această dată am încercat o metodă de preparare care îmi place mai mult și m-am gândit să v-o împărtășesc aici.

Ingrediente

  • 2 căni de făină de migdale
  • ½ de cană de făină de cocos plus 1 lingură
  • ½ de linguriță de bicarbonat de sodiu
  • ¼ de cană de ghee
  • ½ de cană de ulei de cocos topit
  • ¼ de cană de miere
  • ¼ de cană de unt de alune de pădure (sau unt de migdale)
  • ¼ de cană de fistic decojit
  • ¼ de cană de merișoare

Cu excepția fisticului și a merișoarelor, toate ingredientele se pun în robotul de bucătărie și se mixează până când se obține aluatul.

Se încorporează manual fisticul și merișoarele.

Așezați aluatul obținut pe o foaie de copt și folosindu-vă de ea modelați-l ușor, până când obțineți forma unui salam.

Lăsați-l la congelator timp de aproximativ 15 minute. Scoateți-l și tăiați din el felii mai groase, cam de 1 cm.

Așezați feliile pe o tavă pregătită pentru copt.

Coaceți la foc mic timp de 5-6 minute.

Lăsați-i la răcit complet și apoi mutați-i pe o farfurie.

Din această compoziție ies 20 de biscuiți deliciosi si hranitori.