Am ajuns la concluzia Alex ar putea mânca zilnic unt de arahide cu lingura şi nu cred ar mai pofti altceva sub soare. Şi lui Andrei i-i place mult dar Alex este pur şi simplu în extaz de fiecare dată când simte miros de unt de arahide.

Aşa am încercat abat puţin de la biscuiţii săi preferaţi si sa dezvolt şi alte reţete. Aceste brioşe sunt pe lista lui de preferinţe. Bineînţeles am fost nevoită ascund din ele pentru altfel le mânca pe toate.

Şi deşi nu-i place deloc glazura, am încercat o glazură din unt de arahide pe care bineînţeles Alex o adoră!!!

 invit încercaţi şi voi această reţetă, singurul sfat este folosiţi doar unt de arahide organic, deoarece arahidele în general sunt extrem de pesticidate şi reţin mare parte din aceste pesticide.

  • ½ cană de făină de cocos
  • ½ linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • 4 ouă
  • ¼ cană de ulei de cocos topit
  • ¼ cană de miere sau 2 linguri xylitol
  • 1 dovlecel mic
  • cană de unt de arahide
  • linguriţă de esenţă de vanilie
  • ¼ cană de nuci

Într-un vas combinaţi toate ingredientele uscate.

Curăţaţi dovlecelul şi daţi-l prin blender împreună cu nucile şi cu ingredientele umede, până când se ajunge la o consistenţă cremoasă.

La sfârşit se adaugă ingredientele uscate şi se pune aluatul la copt în formă de brioşe pentru apoximativ 20 de minute sau până când inseraţi o scobitoare în mijloc şi iese uscată afară.

briose3a

După ce le lăsaţi se răcească 15-20 de minute puteţi le glazuraţi cu glazură din unt de arahide sau cu glazura preferată.

Pentru glazură din unt de arahide aveţi nevoie de o jumătate de cană de unt de arahide, o linguriţă de miere şi o linguriţă ghee.

Se pun toate într-un vas şi se mixează cu mixerul până se combină cu totul într-o consistenţă cremoasă.

Dacă doriţi o glazură mai densă puţin sugerez încercaţi untul de arahide mai consistent şi doar o linguriţă de miere, fără linguriţa de ghee.

briose2a

Eu am ales untul de arahide cremos deoarece este preferatul nostru.

Această reţetă este permisă în Dieta Carbohidraţilor Specifici şi în dieta fără gluten şi fără lactate.