Îmi place mult această combinație pentru că ne oferă un mic dejun bogat și savuros.

Când nu dispun de mult timp liber dimineața, pregătesc totul de seara și las peste noapte tava în frigider, acoperită cu o folie de bucătărie.

Dimineață încălzesc cuptorul și o pun la copt. Pe când sunt treji și copiii, micul dejun este gata, fără nici un pic de stres.

Această rețetă are nevoie de puțin timp de pregătire, dar vă asigur că merită efortul.

Ingrediente:

  • 3 ciuperci champignon, tăiate felii mai mici
  • 1/2 de cană de mazăre verde, proaspătă sau congelată
  • 1 cană de broccoli crud, tăiat mărunt
  • 1 ceapă albă
  • 3 căței de usturoi
  • 1 dovlecel mic, spiralat
  • 1 morcov crud, spiralat
  • 6 ouă, bătute
  • 1 lingură de ghee, pentru călit
  • sare, piper și boia după gust

Se încinge o tigaie la foc, cu lingura de ghee. Se călește ceapa cu usturoiul și ciupercile. Când ceapa devine sticloasă se adaugă mazărea și broccoli și se gătesc sub capac încă 5 minute.

Se dă dovlecelul prin spiralator și se lasă timp de 10 minute într-un vas, presărat cu puțină sare. Apoi se stoarce bine toată apa de pe el.

Legumele călite se mută în vasul pregătit pentru copt și se lasă să se răcească.

Se adaugă și dovlecelul, morcovul, condimentele și ouăle bătute.

Se pune la copt în cuptorul preîncălzit la foc mediu, timp de 30-40 de minute.