Dintre toate reţetele pe care le-am conceput pentru copiii mei aceasta este de departe preferata mea. Este cremoasă, delicioasă, hrănitoare, antiinflamatoare şi atât de reconfortantă!

Poate că ia puţin timp de preparare dar vă asigur că merită tot efortul.

Ingrediente:

  • 5 pulpe de pui tăiate în jumătate
  • 1 morcov, tăiat cuburi
  • 1 păstarnac, tăiat cuburi
  • 1 ceapă albă, mărunţită
  • 3-4 căţei de usturoi, mărunţiţi
  • 2 căni de apă plată
  • 3 căni de ciuperci champignon, feliate
  • 2 linguri de ulei de cocos (pentru călit)

Pentru sos:

  • 2 căni de cremă de cocos
  • 1/2 de lingură de turmeric
  • 1/2 de linguriţă de cardamon
  • 1/2 de linguriţă de chimin pudră
  • 2 linguri de frunze de salvie (proaspătă sau uscată)
  • 1/2 de linguriţă de piper negru
  • 1/2 de linguriţă de sare de mare fără iod

Marinaţi pulpele de pui cu sare şi piper. Într-o tigaie încinsă prăjiţi-le uşor pe ambele părţi într-o lingură de ulei de cocos până se rumenesc puţin şi formează crusta.

Puneţi pulpele împreună cu ceapa, usturoiul, morcovul , păstârnacul şi cele două căni de apă într-un vas pregătit pentru cuptor şi gătiţi-le la foc mic timp de o oră.

Căliţi ciupercile în tigaie în cea de a două lingură de ulei de cocos. Luaţi-le din tigaie şi lăsaţi-le deoparte pe o farfurie.

Puneţi cele două căni de cremă de cocos în tigaia încinsă, la foc mic. Adăugaţi turmericul, cardamonul, chiminul, piperul, sarea şi frunzele de salvie, amestecaţi bine şi fierbeţi-le împreună timp de câteva minute, până când vedeţi că sosul începe să se îngroaşe puţin.

Adăugaţi ciupercile, pulpele de pui şi restul ingredientelor de la cuptor şi mai lăsaţi uşor la fiert, sub capac, timp de 3-4 minute, pentru a permite să se întrepătrundă toate aromele.

Serviţi imediat, cu gnocchi de dovleac.

Un deliciu!