Aceasta este una dintre reţetele noi pe care le-am conceput la cerinţele copiilor mei de a avea o crustă crocantă. Ce o fi cu ideea aceasta de crocant, nu ştiu  spun exact dar ştiu la noi în casă tot ce este crocant se consumă repede…

Aceste chifteluţe le-am realizat din carne tocată de pui dintr-o sursă fără antibiotice şi/sau hormoni dar  carnea de pui se poate înlocui după preferinţe cu oricare alt tip de carne.

Aveţi nevoie de următoarele:

  • 500 grame carne tocată de piept de pui
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 lingură ghee
  • 2 linguri supă de pui făcută acasă
  • sare, piper, boia şi ghimbir pudră după gust
  • frunze proaspăt tăiate de pătrunjel şi de mărarcam 1 lingură

Pentru crustă:

  • 1/4 cană făină de migdale
  • 2 linguri făină de cocos
  • 2 ouă bătute
  • 1/4 cană lapte de caju
  • 1 lingură fulgi de drojdie inactivă
  • puţină sare

Se amestecă în vase separate ingredientele de mai sus. Aluatul pentru crustă trebuie rămână de consistenţa unui aluat de clătite îngroşat. Puteţi adăuga lapte de caju sau făină de cocos la nevoie.

Într-un vas pe foc se pune o cantitate generoasă de ulei de cocos la topit. Eu folosesc ulei de cocos rafinat, fără gust sau miros pentru gătit.

Se formează chifteluţele cu mâna şi se dau uniform prin aluat. Apoi, una câte una, se pun în vasul cu uleiul de cocos încins şi se coc pe rând.

Se pot servi cu garnitură de legume ca fel principal sau simple cu ketchup de casă sau cu smântână de caju, în loc de gustare.