Această reţetă mi-a fost inspirată de câteva mămici a unor copii cu intoleranţe alimentare sau restricţii, care se întrebau firesc, ce ne facem fără ciocolată? Şi mi se pare o întrebare foarte potrivită, mai ales că eu personal m-am gândit la asta de nenumărate ori.
Cum facem să transformăm această plăcere necondiţionată a celor mici într-un deliciu sănătos? Căutând să văd ce am prin casă şi cu ce aş putea încropi o reţetă, mi-am ales câteva dintre ingredientele preferate.
Pe lângă gustul incredibil, untul de cacao este bogat în vitamine, grăsimi nesaturate, omega 3 şi omega 6 şi antioxidanţi. Aşa că am decis să îl folosesc ca bază pentru reţeta mea de ciocolată. Am adăugat ulei de cocos, deja cunoscut pentru beneficiile în sănătate, nuci macadamia, superalimentul bogat în grăsimi monosaturate benefice şi goji şi cred că am reuşit să creez un super desert nu doar pentru cei mici ci şi pentru cei mari. Acest desert este bogat în nutrienţi, vitamine, enzime, stimulează sistemul imunitar şi are un gust incredibil!
Am îndulcit cu miere pentru a-i spori şi mai mult proprietăţile şi pentru că ne place mult gustul şi textura.
Atenţie mare la reţetă pentru că mierea tinde să se separe. Dacă nu vă place textura, înlocuiţi-o cu xylitol sau ştevie, după preferinţe sau nevoi, în funcţie de ce dietă urmaţi– sau alţi îndulcitori, cum ar fi zahărul de cocos sau zahărul brut dacă nu aveţi restricţii.
- o cană unt de cacao
- 1/4 cană ulei de cocos organic, nerafinat
- 1/2 cană miere
- 1/4 cană nuci macadamia
- 1/4 cană goji
Se topesc untul de cacao şi uleiul de cocos în baie de aburi. Se iau de pe foc şi se adaugă mierea amestecând cu un robot de bucătărie, pentru a ne asigura că s-au combinat bine. Apoi se adaugă nucile şi fructele goji.
Se pregăteşte un vas cu hârtie de copt. Se toarnă compoziţia în vas şi se pune la frigider sau la congelator pentru a grăbi procesul de răcire.
Se scoate din vas după ce s-a întărit compoziţia şi se taie sau se rupe în bucăţi de dimensiunea preferată pentru consum.
Se păstrează în frigider.