Introducere în Dieta Carbohidraţilor Specifici

 

După diagnosticarea băieţelului meu non verbal cu autism în urmă cu mai bine de doi ani de zile, previziunea că va vorbi vreodată era incertă.

După doar 7 zile de la implementarea unei diete fără gluten şi fără cazeină, Alexandru a început să rostească singur primele cuvinte!

După implementarea Dietei Carbohidraţilor Specifici, Alexandru a început să revină printre noi, azi fiind un copil vesel şi funcţional.

Am scris această carte pentru voi, toţi cei care va regăsiţi în povestea noastră şi pentru toţi cei care vă aflaţi în suferinţă şi căutaţi o cale de vindecare.

Sper din tot sufletul meu ca aceste informaţii să vă ajute cel puţin la fel de mult cât ne-au ajutat pe noi.

Cartea se adresează tuturor celor care pot beneficia de pe urma Dietei Carbohidraţilor Specifici-persoanele cu autism, cu simptome ADHD, cu boala celiacă, boala Crohn, colita ulcerativă, cei care suferă de sindromul colonului iritabil, de boli autoimune, cei cu intoleranţe sau alergii la gluten, cazeină sau lactoză, persoane care suferă de demenţă sau Alzheimer sau pur şi simplu tuturor persoanelor care doresc să adopte o dietă săracă în carbohidraţi complecşi.

 

 

 

Pe lângă cele 39 de reţete delicioase cu meniul complet pentru o săptămâna, fără gluten, fără grâne, fără lactate şi fără zahăr, ce puteţi află din cartea mea?

Care este legătura dintre microbiomul uman şi comportament.

Care este legătura dintre microbiomul uman şi bolile autoimune.

Care este efectul disbiozei intestinale.

Care este baza ştiinţifică din spatele Dietei Carbohidraţilor Specifici.

Cum pot fi reversate bolile intestinale cu ajutorul Dietei Carbohidraţilor Specifici.

Care sunt alimentele permise în această dietă.

Cum ne organizăm cămara într-un mod simplu şi eficient ajutaţi de o lista completă de cumpărături.

Cum gătim reţete delicioase într-un timp scurt şi fără stres.

 

Această carte este despre călătoria unui erou – manualul unei mame care împărtășește povestea ei, nu pentru compasiune, ci pentru a da speranțe altor părinți în situații similare și o șansă  copiilor lor să-și recapete viața, să iasă din izolare și să se bucure de acest dar al vieții.

Succes  acestui  manual practic, care poate aduce lumină în întunericul ignoranței.

Doctor Lidia Babenko-Oukhaneva

MD, ND, Ayurveda, specialist în terapia Su Jok și Onnury, Psihiatru, Psihoterapeut Transpersonal, Fondator și director al Centrului de Întinerire Green Clinic & Angka Café Malta

Această carte este scrisă din sufletul unei mame care nu s-a lăsat doborâtă de diagnosticul sumbru pus copilului ei, ci a căutat soluţii să învingă un întreg sistem. ŞI A REUŞIT! Iar acum, din tot sufletul, încearcă să ajute şi pe alţii, aflaţi în aceeaşi situaţie. Să fie doar primul pas, pentru că în acest moment, cred că Daniela este unul dintre puţinii oameni din România care ştie cu adevărat cum să rezolve astfel de cazuri.

Nutriţionist Prof. Dr. Veronica Mitescu

autor şi preşedintele Uniunii Practicienilor de Medicină Complementară şi Alternativă din România

Daniela înțelege rolul esențial pe care îl joacă tractul gastrointestinal în comportamentul, cunoașterea, starea de spirit și limbajul copiilor cu autism. Studiul ei continuu asupra beneficiilor Dietei Carbohidraţilor Specifici fără Lactate (DCS-FL) oferă un ghid practic familiilor care doresc să implementeze acest regim alimentar.

În Daniela, adepţii DCS-FL au un susţinător informat, pasionat şi dedicat.

Pamela J. Ferro RN ASN

soră medicală şi colaboratoare a lui Ellaine Gottschall, director al programului Hopewell Associates, preşedintele Fundaţiei Gottschall pentru Autism şi autor al cărţii Dieta Carbohidraţilor Specifici pentru autism şi ADHD (The SCD for Autism and ADHD: A Reference and Dairy-Free Cookbook for the Specific Carbohydrate Diet)