Conferința Internațională de Cercetare și Tratare a Autismului prin Metode Biomedicale

12-14 aprilie, 2019

Grand Hotel Napoca, Romania

Aflați care sunt protocoalele bio medicale folosite cu success în tratarea autismului și ajutați-vă copilul să prospere! 

 

Dacă în anii ’70 autismul era ceva aproape necunoscut, în ultimii 10 ani s-a observat un număr îngrijorător de mare al cazurilor de autism. În ultimii 2 ani statisticile CDC arată o creștere alarmantă cu 15% în SUA, unde în prezent 1 din 59 de copii este diagnosticat cu autism. În România s-a ajuns la 1 din 51 de copii diagnosticat cu autism. Și cazurile sunt în creștere, la nivel mondial. Cele mai sumbre estimări avertizează că până în 2025 în SUA 1 din 2 copii vor suferi de autism.

În acest moment trebuie să acționăm și să înțelegem dincolo de aceste statistici cauza acestui fenomen. Și trebuie să realizăm că acești copii suferă de cauze biologice care pot fi tratate. 

Această conferință de 3 zile prezintă modul în care implementarea unei abordări integrative a autismului poate ușura condițiile medicale și simptomele comportamentale comune la copiii și adulții cu tulburări de spectru autist. 

Toate prezentările sunt susținute de profesioniști de top pentru a asigura participanților pași esențiali și imediați pentru o abordare bazată pe dovezi științifice. 

Prima ediție a acestei conferințe a avut loc în luna martie, 2018 și ne propunem că în fiecare an, cu o săptămâna înainte de Sărbătoarea Sfintelor Paști să susținem câte o ediție nouă, tot la Cluj-Napoca.

Daniela Man este autor de carte, blogger, terapeut autorizat de terapii complementare, nutriție, diete, stil de viață, membru al Uniunii Practicienilor de Medicină Complementară și Alternativă din România şi nutriționist specializat în Dieta Carbohidraților Specifici

După diagnosticarea cu autism a băiețelului său, Daniela și-a dedicat tot timpul studiind metode alternative de tratament și a reușit performanța de a-și ajuta propriul copil să depășească starea sa gravă de sănătate și să își redobândească limbajul prin implemenatarea acestei diete specifice și prin diferite terapii complementare. Pe lângă rezultatele extraordinare obținute cu propriul său copil, Daniela a adus rezultate minunate în viața multor persoane, rezultate pe care le puteti citi pe blogul său personal www.acasaladaniela.ro   și azi consiliază mame din lumea întreagă. A publicat o carte de implementare a Dietei Carbohidraților Specifici care conține, pe lângă explicațiile științifice aplicații practice  și reţete create special pentru copiii diagnosticaţi cu TSA dar și pentru cei care suferă de diverse boli autoimune și sprijină deja multe familii în lupta lor pentru o viaţă decentă. Din octombrie 2016 Daniela a început colaborarea cu doctorul Kendal Stewart, specialist cu renume mondial în biochimie, neuroimunologie și neuro-otologie, fondator al NeuroSensory Centers of America, Inc. (NSCA).

Totodată, Daniela a înfiinţat asociaţia Generația Salvată prin intermediul căreia îşi doreşte să adune pârghiile necesare familiilor care au nevoie de sprijin în lupta lor cu efectele tulburărilor din spectrul autist.

Dr. Usman Singh este directorul Centrului Medical True Health din Naperville, Illinois şi proprietar al Farmaciei Pure Compounding. Utilizează de mai bine de 15 ani intervenții medicale integrative bazate pe dovezi pentru a ajuta copiii diagnosticați cu ADD, autism, alergii, probleme gastrointestinale și tulburări asociate. A efectuat cercetări care implică dezechilibre de cupru / zinc, disfuncții de metalotioneină, infecții legate de biofilm, vitamina D în timpul sarcinii și terapie cu oxigen hiperbaric. Activează în comitetul executiv al Societăţii de Autism din Illinois, precum și în consiliul consultativ științific pentru Generation Rescue și TACA. Face voluntariat pentru MAPs (Academia Medicală pentru Nevoi Speciale Pediatrice).

Doctorul Nicola Antonucci a obținut o specializare în psihiatrie la Universitatea din Bari, Italia în 2005. Fiica lui a fost diagnosticată cu o tulburare de spectru autist (TSA) în 2006. Acesta a fost momentul când și-a început pregătirea în domeniul tratamentului biomedical pentru TSA, utilizând sprijinul și îndrumarea Institutului de Cercetare a Autismului din San Diego. În prezent, este director al „Centrului Biomedical pentru Cercetarea și Tratamentul Autismului” din Italia și deține mai multe clinici în diverse locații din Europa. În 2010, a colaborat cu Dr. Dario Siniscalco (Universitatea din Napoli) și împreună au înființat un grup de cercetare pentru studierea modificărilor moleculare și celulare în TSA. Acest grup desfășoară în prezent mai multe studii de cercetare privind tratamentele avansate pentru TSA, în colaborare cu cercetătorii americani și europeni. Au publicat mai multe lucrări pe această temă în reviste internaționale evaluate inter pares.

Petros Liolios a profesat în ştiinţele educaţiei timp de peste 15 ani, în toate formele de învățământ. În cariera sa academică şi profesională căutarea răspunsurilor esenţiale ale omului este o preocupare continuă.

A urmat toate cursurile de Fasciaterapie  şi D.U. în Psihopedagogie Perceptivă (Somatopsihopedagogie aplicată în stările de stres, durere fizică şi suferinţă psihică) ale Universității Fernando Pessoa din Portugalia.

Este Formator Autorizat în Fasciaterapie MDB și Psihopedagogie Perceptivă, Cercetător asociat la www.cerap.org și Colaborator în Clinică MEDICUM din București.

www.petrosliolios.ro

 

Doctorul Dario Siniscalco este biochimist în cadrul Departamentului de Medicină Experimentală al Universității din Campania, Italia. A absolvit Facultatea de Chimie din cadrul Universității din Napoli „Federico II” în anul 2000 și a obținut titlul de doctor în Științe Farmacologice de la Universitatea din Napoli în anul 2004. A finalizat bursa în domeniul neuropatologiei la Universitatea din Alabama, Birmingham, Statele Unite ale Americii, înainte de a se alătura echipei Universității din Napoli în 2006. Este membru al următoarelor societăți științifice: Ordinul Chimiştilor din Campania, Consiliul Național de Chimie, Cercetarea celulelor stem, Italia, Asociația Internațională de Neurorestauratologie, Asociația Europeană pentru Științele Chimice și Moleculare, Societatea Italiană de Farmacologie, Grupul de Cercetare a Morții Celulare – Universitatea din Alabama, Birmingham, Statele Unite ale Americii.

În anul 2010 a înființat în colaborare cu dr. Nicola Antonucci un grup de cercetare pentru studiul modificărilor celulare și moleculare în tulburările de spectru autist. Autor sau coautor a 80 de lucrări științifice evaluate inter pares și 10 capitole de carte. Lucrările sale au fost până în prezent de 1734 de ori (h-index 26). A prezentat 95 de comunicări / rezumate la conferințe naționale și internaționale. Este membru al consiliului redacțional și recenzor la peste 40 de reviste internaționale.

Principalele sale interese de cercetare: expresia genelor și reglarea moleculară în tulburările de spectru autist; utilizarea celulelor stem ca instrument terapeutic în autism; rolul activării macrofagului în autism. Alte interese de cercetare: terapia cu celule stem pentru recuperarea neuronală; studierea apoptozei neuronale. Rolul familiei bcl-2, al caspazelor și al genelor regulatoare al ciclului celular.

A fost numit în funcția de redactor-șef al revistei internaționale cu evaluare inter pares Autism OpenAccess, grupul Omics.

Lista completă a publicațiilor este disponibilă aici: http://orcid.org/0000-0002-3779-2596

Doctorul Marco Ruggiero s-a născut în 1956 la Florenţa, Italia. A absolvit Facultatea de Medicină în 1980. Are un doctorat în biologie moleculară și o specializare în diagnostic radiologic. A fost înrolat în armată ca medic. În perioada 1984-1986 a lucrat la Laboratorul de Biologie Celulară și Moleculară din Burroughs Wellcome Co, unde a publicat o lucrare în PNAS sponsorizată de laureatul premiului Nobel Sir John Vane. A lucrat la Institutul Național al Cancerului din cadrul Institutului Național de Sănătate din Bethesda, MD, unde a efectuat cercetări privind oncogenele și transducția semnalului. S-a întors în Italia ca profesor de biologie moleculară la Universitatea din Florența unde a rămas până când s-a pensionat în 2014. În 2015 s-a mutat în Arizona.

Împreună cu soția sa, Dr. Stefania Pacini, este inventatorul iaurtului probiotic „Bravo” și al derivatelor sale. Marco Ruggiero a inventat „Rerum”, un factor puternic, non-proteic de activare macrofagă (MAF), și a creat protocolul Ruggiero-Klinghardt. În 2017, Marco Ruggiero a elaborat o metodă pentru a îmbunătăți eficacitatea vaccinurilor ADN și a avut în vedere conceptele de dilatare temporală relativistă și împletirea cuantică biologică în ceea ce privește cancerul, autismul și afecțiunile cronice.

Potrivit unei lucrări publicate în 2017, „când vom încetini trecerea timpului la nivelul ADN-ului, tot ce are legătură cu medicamentele va fi revoluționat. Celulele vor avea timp să repare daunele la genom și epigenom, bolile vor fi vindecate din interior înainte de a se manifesta, iar oamenii vor avea dreptul să trăiască fără să îmbătrânească”(J Neurol Stroke, 2017 7 (7): 00263. DOI: 10.15406 / jnsk.2017.07.00263).

Miguel Damas, directorul Clinicii Nordice Cristina Sales, din Porto, are o experiență unică. Pe lângă faptul că a fost instruit în mod obișnuit ca medic specialist, a fost educat în principiile medicinei funcționale încă de la începutul copilăriei, de către mama sa, Cristina Sales, MD, care ar putea pretinde că a fost Doamna medicinei funcționale din Portugalia. El este de asemenea, unul dintre primii medici europeni pregătiți de profesorul Cícero Coimbra în Protocolul Coimbra și în modul în care poate fi utilizată vitamina D pentru a trata afecțiunile autoimune. Dr. Damas este foarte informat cu privire la efectele pe care le are vitamina D asupra creierului și cum aceasta poate ajuta copiii cu autism.

Tatjana Mijatovic deține titlul de Ph.D. in Biologie Moleculară. A scris 50 de publicații în reviste evaluate de omologi (21 ca autor principal și 29 în calitate de coautor) și deține 2 brevete acordate ca prim autor. Din 2011, Tatjana Mijatovic este lider de proiect, manager de laborator și CSO (Chief Scientific Officer) la Laboratoarele R.E.D. Laboratoarele R.E.D. este o companie din Biotech din Belgia care dezvoltă și efectuează teste de specialitate pentru evaluarea afecțiunilor multifactoriale precum sindromul oboselii cronice, disfuncții cronice imune, infecții cronice, disfuncții intestinale, autism etc. Dr. Mijatovic activează în numeroase grupuri și rețele științifice internaționale, markerii biologici ai autismului. Anterior, Dr. Mijatovic a fost prezentă în calitate de șef de proiect în domeniul cercetării și dezvoltării și șef de biologie în compania biotehnologică specializată în descoperirea de noi agenți anti-cancer, consultant manager de publicații pentru companiile farmaceutice și (iii) om de știință de la Universitatea Liberă din Bruxelles ULB) în Belgia.

Dacă doriți să vă implicați în acest eveniment, scrieți-ne un email la contact@acasaladaniela.ro