Trebuie să vă mărturisesc că am încercat această rețetă de cremă de brânză servită în diverse moduri și niciodată, nici unul dintre invitații mei nu a realizat că este o brânză vegană.

Are un gust deosebit, se prepară ușor și repede și este absolut incredibilă!

Ingrediente:

  • 1 cană de nuci caju, înmuiate în apă timp de 12 ore
  • 1/2 de linguriță de sare de Himalaya
  • 1 linguriță de praf de ceapă
  • 1/2 de linguriță de praf de usturoi
  • 2 căței mici de usturoi, cruzi
  • 1 lingură de drojdie inactivă
  • 2 linguri de apă plată
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 1/2 de lingură de ulei de măsline
  • 1 lingură de mărar verde, tocat proaspăt

Nucile caju înmuiate timp de 12 ore se storc de apă și se pun în robotul de bucătărie împreună cu toate ingredientele, mai puțin mărarul tocat. Se amestecă bine, până când ajung o pastă uniformă și fină.

Se mută într-un vas unde se încorporează și mărarul cu o linguriță.

Se servește imediat sau se păstrează la frigider timp de 4-5 zile.