Nu ştiu dacă aţi citit vreodată ingredientele produselor de esenţă de vanilie din comerţ. Eu am citit şi sincer nu am găsit nicăieri nici urmă de vanilie sau măcar de concentrat de vanilie. Am găsit în schimb aromă de vanilie produsă sintetic, propilenglicol, benzoat de sodiu şi colorant. Şi cam atât. Şi uite aşa nu am mai cumpărat niciodată esenţă de vanilie şi am început o fac în casă.

Reţeta este foarte simplă şi rapidă.
Într-o sticlă sau într-un borcan de 100 ml puneţi 2 păstăi de vanilie întregi tăiate în două, de-a lungul.

Adăugaţi orice fel de alcool distilat fără gluten preferaţi-poate fi votcă realizată din struguri sau alcool pur, alimentar, obţinut din fructe, preferabil de 40 de grade.Ţuica noastră tradiţională este la fel de eficientă. 🙂

Dacă folosiţi un tip de alcool mai puternic, esenţa va avea un gust mai pregnant de alcool.

Umpleţi sticla până sus, închideţi-o ermetic şi păstraţi-o în dulap, ferită de razele soarelui.

În prima lună agitaţi-o zilnic câte puţin, iar mai apoi de câteva ori pe săptămână.

Se lasă la macerat cam 3-6 luni de zile, aşa eu pregătesc mai multe sticle o dată.

Nu are termen de garanţie, dimpotrivă, cu cât esenţa este mai veche cu atât are o aromă mai puternică.