Seminţele de cânepă sunt preferatele mele. Pe lângă minunatele beneficii în sănătate, au un gust care mie îmi place la nebunie.

Le consumăm de obicei în salate dar într-o zi m-am gândit le adaug într-o prăjitură. Şi uite aşa, dintr-o idee, s-a născut prăjitura preferată a soţului meu. rog, una dintre ele…el de fapt adoră cam tot cegătesc eu şi are gust dulce…ce tot spun, adoră cam tot de gătesc eu, indiferent de gust.

Dar această i-i place atât de mult încât cu greu mai rămâne ceva şi pe a două zi.

E o prăjitură, delicioasă, săţioasă, minunată când se consumă proaspătă, la o cană de cafea sau un ceai, sau pur şi simplu aşa cum este.

Permisă în Dietă Specifică de Carbohidraţi, fără gluten şi fără lactate.

  • 4 ouă
  • ½ cană lapte de caju
  • ½ cană ulei de cocos
  • ½ cană miere
  • ½ linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • ½ cană făină de cocos
  • ½ cană făină de migdale
  • ½ cană stafide fără sulf
  • ½ cană de seminţe de cânepă

Se amestecă toate ingredientele ude în blender până devin cremoase-apoi se adaugă toate cele uscate cu excepţia seminţelor şi a stafidelor. Acestea din urmă se amestecă la final şi totul se toarnă în vasul de copt.Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 minute sau până când iese scobitoarea uscată.

Se pot adaugă boabe crude de cacao sau o jumătate de cană de cacao pudră pentru cei care le pot tolera.

prajitura canepa1aa