Iniţial am vrut să fac nişte crochete de pui pentru câteva zile la munte dar m-am grăbit atât de tare încât am decis să fac pur şi simplu tot aluatul pentru prăjit într-un singur vas. Şi pe când să arunc bucăţelele de pui înăuntru mi-am amintit cât de mult i-i place lui Andrei puiul Shanghai aşa că am mai adăugat susan şi a ieşit o minunăţie de reţetă.

Am vrut să v-o împărtăşesc pentru că sunt convinsă că aveţi multe zile în care nu aveţi mult timp de gătit la dispoziţie, iar aceasta este o variantă delicioasă şi rapidă.

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • sare, piper, boia, praf de usturoi şi praf de ceapă pentru marinat puiul
  • 2 ouă
  • 1 cană de făină de migdale
  • 1/4 de cană de susan decorticat

Tăiaţi pieptul de pui în fâşii lungi sau bucăţi după preferinţă şi bateţi-l puţin cu ciocanul de şniţele, apoi lăsaţi-l la marinat.

Într-un vas separat bateţi cele două ouă cu puţină sare de Himalaya şi adăugaţi făina de migdale şi seminţele de susan.

Puneţi bucăţile de pui marinate în aluatul format şi amestecaţi bine cu o furculiţă.

Încingeţi o tigaie pe foc şi turnaţi ulei de cocos presat la rece, fără chimicale, fără gust şi fără miros.

Prăjiţi bine bucăţile de pui pe ambele părţi.

Puteţi să le serviţi imediat calde sau reci-sunt ideale pentru drumeţii deoarece sunt săţioase şi fără pretenţii. 🙂