somon 1a
Somon cu smântână din caju și mărar

Data

Somonul este probabil peştele nostru preferat. Deşi îl consumăm destul de rar în ultimul timp, găsesc mereu noi moduri de a-l prepara.

Reţeta de mai jos este extrem de simplă şi de delicioasă.

Pentru smântână:

  • 1/2 cană caju crud
  • 1/3 cană apă plată
  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • 1/4 linguriţă de sare
  • 1 linguriţă ghee
  • 1 legătură mică de mărar, tocat mărunt

Se lasă nucile caju la înmuiat în apă fierbinte timp de 30 de minute. Se aruncă apa de pe ele şi se adaugă apă proaspătă împreună cu restul ingredientelor, în afară de mărar. Se dau toate prin blender până ajung la consistenţa cremoasă a unei smântâni obişnuite. Se adaugă mărarul proaspăt tocat şi se amestecă bine.

Se iau 2-3 bucăţi file de somon şi se condimentează cu sare, piper şi usturoi pudră.

Se pune o lingură de ulei de cocos în tigaia încinsă şi se adaugă somonul condimentat. Se găteşte la foc mic, sub capac, aproximativ 15-20 de minute. Se adaugă smântâna de caju cu mărar deasupra şi se serveşte imediat, alături de garnitura preferată. Noi l-am servit azi cu varză de Bruxelles.

somona

 

Lasă un răspuns

Mai multe
articole