gândeam de ceva timp încerc o tartă fără ouă dar cu suficienţi nutrienţi încât fie săţioasă şi delicioasă.
Această reţetă este extrem de uşor de preparat dacă aveţi orice fel de blender în casă, este bogată în vitamine, minerale şi enzime şi este indicată şi în Dieta Carbohidraţilor Specifici.

Pentru crustă:

  • 1 cană de făină de migdale
  • 1/2 cană de făină de cocos
  • 2 linguri de miere
  • 1 linguriţă de esenţă de vanilie
  • 1/4 cană de ghee topit

Pentru caramel:

  • 1 cană şi jumătate curmale
  • 3/4 cană de apă caldă
  • 1/2 cană cremă de cocos

Pentru ultimul strat:

  • 1 cană de nuci pecan
  • 2 linguri de miere

Se amestecă în blender toate ingredientele pentru crustă şi apoi se aşează aluatul într-un vas de copt. Apăsaţi bine cu degetele pentru a avea o crustă uniformă şi compactă.

Se pune la copt aproximativ 10-15 minute-suficient cât se îmbine toate ingredientele.

Între timp se adaugă toate celelalte ingrediente pentru caramel în blender şi se amestecă până când rămâne caramelul  fin de tot.

Se aşează peste crusta din cuptor şi se întinde cu o lingură de patiserie.

Nucile pecan se pot mărunţi dacă preferaţi-eu le-am lăsat în jumătăţi. Se adaugă mierea peste ele într-un vas şi se amestecă uniform.

Se aşează peste stratul de caramel şi se mai pune încă 5-10 minute la cuptor.

Lăsaţi se răcească complet şi doar apoi tăiaţi-o.

Dacă  place, adăugaţi puţină cremă de cocos în farfurie.

Dacă vi se pare prea dulce, renunţaţi la mierea din nucile pecan.

Se serveşte la temperatura camerei şi se păstrează la frigider.