Cred că una dintre întrebările mele existențiale de când am implementat Dieta Carbohidraților Specifici, mereu constantă, a fost : ce să mai gătesc dimineața?

Această variantă sărată îmi place mie personal mai mult decât copiilor, deși Alex le consumă cu plăcere. Andrei preferă întotdeauna varianta dulce de waffe dar mi-a mărturisit că totuși, aceste waffe sunt suficient de delicioase și de sățioase. 🙂

Sper să vă placă și vouă la fel de mult. Sunt ideale și pentru drum, se împachetează ușor pentru că nu sunt unsuroase și nici moi.
Se pot congela și reîncălzi în aparatul de prăjit pâine sau în cuptor.

Eu prefer să fac mai multe porții și să păstrez câteva la congelator, pentru zilele în care pur și simplu am prea multe de pregătit.

Din această rețetă ies 4 waffe mari, în formă pătrată.

Ingrediente:

  • 1 cană de făină de migdale
  • 1/2 de cană de bacon proaspăt, fără conservanți, tăiat cuburi mărunte
  • 2 fire subțiri de ceapă verde, tocate
  • 2 linguri de drojdie inactivă
  • 1 linguriță de pudră de ceapă
  • 1/2 de linguriță de sare de Himalaya (atenție să nu fie baconul sărat)
  • 4 ouă
  • 2 linguri de ghee topit plus încă o lingură pentru călit

Se încinge o tigaie la foc cu o lingură de ghee în care se prăjește baconul, până devine aproape crocant. La final se adaugă ceapa verde, tocată și se ia tigaia de pe foc. Se amestecă toate ușor în tigaia încinsă, cât să se gătească ceapa puțin de tot.

Într-un bol se pun toate celelalte ingrediente și se amestecă bine cu un tel. Se încorporează manual și baconul cu ceapa.

Se pornește aparatul de waffe și se unge cu puțin ulei de cocos sau cu puțin ghee.

Cu un polonic se toarnă din conținut, în părți egale, în toate formele disponibile. Se coc aproximativ 3-5 minute, depinde de aparatul vostru și de preferința voastră.

Se pot servi cu puțin ghee și cu ceapă verde presărată deasupra sau cu sos Hollandaise.