Cele mai intalnite intrebari

Intrebări frecvente

Dieta Carbohidraţilor Specifici încetineşte sau opreşte complet procesul de fermentaţie prin evitarea de mâncăruri care nu pot fi digerate complet şi totodată scoţând din alimentaţie alte zahăruri sau aditivi artificiali, echilibrează flora intestinală prin privarea microbilor intestinali de sursa lor de energie, îmbunătățește nutriția și sistemul imunitar.

Dieta Carbohidraţilor Specifici tratează cu success cazuri de colită ulceroasă, boala celiacă, boala Chron, sindromul colonului iritabil, diverticulita, fibroza chistică şi chiar cazuri de autism. Fiind implementată în multe clinici psihiatrice s-a observat că are un rol important în boli mentale gen Altzheimer şi demenţia.

Nu este nevoie neapărat să țineți această dietă o viață întreagă, multe cazuri revenind la o dietă obișnuită după tratarea bolii. În unele cazuri însă dieta a rămas implementată ani la rând sau a devenit chiar un mod de viață.

Odată cu consultația și meniul personalizat veți primi toate rețetele necesare pentru a începe să gătiți toate tipurile de mâncăruri cu care sunteți deja obișnuit/ă.

Toate ingredientele pot fi găsite pe diferite site-uri pe internet sau la magazinele de specialitate.

Marea majoritate a copiiilor cu autism au o dietă limitată. Dieta Carbohidraţilor Specifici le oferă multe gustări delicioase care vor fi pe placul lor și – odată depășită perioada de tranziție, copiii care înainte erau pretențioși la mâncare – mănâncă alimente diversificate spre surprinderea părinților.