Povesti de succes
Ohh...cum să încep? În primul rând aș vrea să-i mulțumesc Danielei pentru toată energia, implicarea și pasiunea pe care o are pentru a schimba ceva și pentru a ajuta... am învățat atât de multe de la ea... În legătură cu dieta... când mi-a spus de ea noi am și aplicat-o cât am putut de repede pentru băiatul meu cu TSA, iar schimbările au apărut destul de rapid... în primul rând copilul meu și-a reglat tranzitul, nu mai e constipat, apoi somnul e mai liniștit, nu mai e agitat seara la culcare... apoi pe rând au apărut marile noastre achiziții... craniul s-a micșorat, a început sa fie prezent și conștient de mediu... toată starea lui e într-o îmbunătățire continuă. Personal nu vreau sa îi schimb dieta niciodată, copilul e sănătos, se simte fericit, tocmai... încet, încet o preiau și eu. Daniela... încă o data îți mulțumim și te iubim!
Oana
România
Ceea ce vă spun este incredibil. Sufăr de diabet gradul 2 și în urmă cu 2 săptămâni am avut vizita anuală la medic. În urma analizelor de sânge glicemia îmi era prea mare. Aveam valoarea 15 în loc de 5-7. Doctorul mi-a prescris medicamente în plus pentru a coborâ nivelul glicemiei. Nu îmi place să iau medicamente pentru că au efecte secundare în organism așa că m-am decis să acționez pentru sănătatea mea. Am urmat dieta Danielei și am început să fac diverse rețete, cum ar fi brioșe și biscuiți. Erau delicioși așa că am început să iau câte un biscuite după mâncare pentru a gusta ceva dulce. Am eliminat grânele și zahărul. În două săptămâni am pierdut 2 kg în greutate și glicemia a ajuns la 5,5 ceea ce este normal. Scopul meu este să pierd măcar încă 5 kg. Schimbându-mi dieta și folosind rețetele pe care mi le-a dat Daniela m-am simțit mult mai bine fizic și am avut progrese imediate. Mulțumesc!
David
Malta
Pe Daniela o cunosc de 2 ani. Ea este cea care ne-a deschis ochii spre Dieta Carbohidraților Specifici fără Lactate, pe care o implementăm cu rezultate foarte bune. Încă nu am ajuns acolo unde ne dorim dar dieta face parte din procesul recuperării. Darius are rezultate bune de când am avut curajul să urmăm această dietă: este prezent, a crescut capacitatea lui de a înțelege și de a executa ceea ce i se cere, e mai calm, nu mai avem momente de plâns în exces și fără sens, doarme mai bine, imită mult mai bine, e foarte afectuos, mult mai rezistent la zgomote, au scăzut comportamentele obsesive, dar cel mai uimitor lucru este că a devenit foarte disciplinat. Dacă înainte nu puteam intra într-un magazin fără sa avem tantrum și eram nevoiți să cumpărăm ceea ce dorea el, acum știe exact ceea ce are voie și nu cere altceva. Pentru mine acest lucru este uimitor, pentru că această problemă există și la copiii tipici și foarte puțini reușesc să fie disciplinați în acest sens. Dar totodată, am observat modificări în comportament atunci când există abateri de la dietă (spre exemplu când permitem amidon precum cartoful sau cereale fără gluten). Ca mamă de copil cu autism, consider că dieta este un punct de plecare foarte important în recuperare. Dieta trebuie completată și de identificarea inflamației, problemelor de metilare, detox etc. Pentru mine personal Daniela este o binecuvântare. Este un izvor de surse, un bun profesionist, dar mai ales un om extraordinar. Și pe această cale îi mulțumesc că din bunătatea ei a ales să împărtășească cu noi părinții tot ceea ce știe și află și asta nu este puțin lucru.
Gabi, mama lui Darius, tulburări din mediul autist
România
Am început să ținem dieta SCD - (Specific Carbohidrate Diet) acum 7 ani. Băiețelul a fost diagnosticat cu întârziere în dezvoltare, autism. I-am făcut un panel de intoleranțe la 365 de alimente și a ieșit intolerant la cele uzuale: gluten, caseină, soia, ou, porumb, pruna, ardei și altele. Deși am exclus aceste alimente din alimentație, am observat că totuși tot se simțea rău: râdea, devenea violent, agitat, după ce consuma cartofi, castană - alimente la care nu ieșise intolerant. Atunci am citit mai multe cărți de autism scrise de cei care au înființat DAN (Defeat Autism Now) în Statele Unite - și acolo am aflat de dieta carbohidraților specifici. Copii devin liniștiți și pot recupera informații dacă țin această dietă. Dar din păcate băiețelul nostru nu poate mânca toate alimentele permise de această dietă - nu poate consuma fasole, năut, broccoli, conopidă, varză, fasole verde - tot ce conține sulf... așa că dieta a fost și mai greu de ținut. Fără semințe - migdale, caju, nucă etc. - deoarece este intolerant. Încet, încet cu această dietă și cu probiotice a început să își revină și să poată consuma mei și chiar cartofi - dar nu prea mulți. Pe lângă acestea mai ținem și dieta Feingold și cea săracă în amine (fără ciuperci). Meniul lui este format din mei, dovlecel, morcovi, ceapă, albituri, ou și carne de pasăre/curcan/porc. Dar ne-am descurcat și ne vom descurca în continuare, pentru că fără această dietă nu putem merge mai departe.
Alina
România
Am 49 de ani și sufăr de boala celiacă.
Pentru mine Dieta Carbohidraților Specifici este o binecuvântare. Renunțarea la carbohidrați am realizat-o treptat, deoarece sunt cam pofticioasă 🙂
Rezultatele au început să apară cam la 2 săptămâni, mi-a dispărut starea de balonare, pe care uneori o aveam chiar și când nu mâncam sau țineam post doar cu apă. Un alt aspect care a apărut a fost senzația de corp mai ușor , mai "curat". Atunci când mă abăteam de la regim apărea instant o durere de cap. Rezultatele apar, dar e nevoie de perseverență pentru că, practic e vorba de a schimba modul vechi de a mânca.
Mulțumesc încă o dată pentru sfaturi și susținere !
Monica
România
Băiețelul meu are 4 ani și a fost diagnosticat cu TSA. Pe lângă simptomele deja cunoscute ne-am confruntat cu o constipație cronică pe care nici un medic și nici un medicament din România nu a rezolvat-o. Au fost ani de chin printre toate problemele pe care le aveam. Ajunsesem să avem scaun o data pe săptămână doar cu clisme, nimic din alimentație nu a dat rezultate și am încercat orice! Însă minunea s-a produs când am citit articolul Danielei Man despre dieta carbohidraților și am pus în aplicare și la nici 3 zile de când copilul meu nu a mai consumat nici un fel de lactate și nici un fel de grâne am avut deja rezultate uriașe aș putea spunei. Îți mulțumim din suflet om minunat!
Alexandra
România
Bună dimineața și Doamne ajută! Mă numesc Hopan Floarea și am 35 de ani, în aprilie 2017 mi s-a pus diagnosticul de Enteropatie Glutenică Mars 3, Ulcerații erozive ileale și micropolipii pe intestinul subțire. Până la punerea diagnosticului am slăbit 15 kg în două serii, am fost pe constipație cronică, iar la urmă blocaj intestinal, căderea părului, amețeală, memorie ștearsă, dermatită, amorțeau mâinile și dureri abdominale insuportabile, simțeam că perforează intestinul și inflama și celelalte organe (rinichi, ficat, pancreas, plămân). De la constipație am trecut pe diaree cu balonare, gaze și în intestin parcă era un vulcan, orice mâncam nu-mi cădea bine și-mi era și mai rău. La îndemnul și sfatul Doamnei Daniela Man și a altei nutriționistă am început regimul strict mâncare de bază de proteine (ciorbă de oase, aripi înăbușite.), scoțând lactatele și înlocuind laptele cu cel vegetal făcut în casă, omitând fructele crude, cartofi, orez, mămăligă, fermenți (drojdie, praf de copt) zahăr și o gamă complexă de semințe din cele permise, dar care conțin amidon și sunt greu digerabile (mei, chinoa, hrișcă etc.). Iar ca suplimente iau: vit. B12 injectabil, Colagen, Proteină de mazăre, Omega 3, Vit D3, Probiotic, enzime digestive, fier natural din fructe și suplimente homeopate .
Prima dată mi s-a făcut frică de regimul foarte strict al Dietei Carbohidraților Specifici, dar dacă mâncam ceva din lista enumerată sau combinam câte ceva, reacția era rapidă, așa că nu am avut de ales .În primele trei luni nu am simțit o îmbunătățire semnificativă dar încet, încet simt îmbunătățiri. Am început să iau din nou în greutate, au început să cedeze încet fermentația, gazele, arsura ileală nu mai este așa vie și micropolipii nu se mai inflamează așa de tare, au cedat durerile articulare destul de repede după începerea regimului, memoria se limpezește încet și am început să-mi recapăt puterea pierdută, iar tranzitul începe să se normalizeze, mâncarea fără gluten și fără grâne este mult mai sățioasă și necombinând unele alimente ușurez tranzitul. Nu mai am nevoie de perfuzii, mă simt mult mai bine, așa că o să merg în continuare cu regimul mulțumindu-i și ascultându-i sfatul și îndemnul Doamnei Daniela Man "dacă fac compromisuri dau un pas înapoi". Vă mulțumesc din suflet!
Hopan Floarea
Romania
Andrea mă numesc și am 33 de ani. Problemele mele digestive (colită ulcerativă) au început de trei ani. Am observat că atunci când consum făinoase mă simt rău, sunt obosită tot timpul, lipsită de energie, diaree și chiar sânge în scaun. Am adoptat dieta fără gluten, dar nu prea a ajutat la nimic. Mai mult, cum consumam produsele fără gluten de parcă îmi era și mai rău. Trebuie menționat ca doctorul de familie și medicii din spitale mi-au spus că nu există tratament pentru condiția mea. Până când fratele meu mi-a vorbit de Daniela. Daniela mi-a recomandat dieta carbohidraților specifici. Am implementat dieta de 3 luni și pot spune că mă simt mult mai bine și chiar îmi face plăcere să gătesc altfel. Aproape toate simptomele mi-au trecut de când urmez dieta și știu că voi avea succes dacă am răbdare. Daniela mi-a vorbit de testul ADN, cu ajutorul căruia am aflat multe despre corpul meu și deficiturile pe care le am. Urmez protocolul doctorului Stewart de o lună de zile și mă simt mult mai bine. Sprijinul Danielei m-a ajutat foarte mult și sunt norocoasă că am avut ocazia să o întâlnesc.
Andreea
Londra
Bianca este diagnosticată cu TSA, are 29 de ani și toată viața a fost agitată și nu s-a putut lucra cu ea, chiar dacă s-a lucrat nu o interesa nimic, ba mai mult avea probleme cu somnul și nu dormea. După implementarea dietei, aproximativ o lună de zile Bianca doarme și chiar 12 ore pe noapte, iar ziua este foarte liniștită și foarte atentă la Doamna de logopedie fără alt tratament alopat. A început să vorbească mai bine și să facă propoziții scurte, ceea ce este un lucru extraordinar pentru noi! Te pup Daniela și succes în activitatea ta. Bianca si Atena Romania
Andreea
Londra
Bianca este diagnosticată cu TSA, are 29 de ani și toată viața a fost agitată și nu s-a putut lucra cu ea, chiar dacă s-a lucrat nu o interesa nimic, ba mai mult avea probleme cu somnul și nu dormea. După implementarea dietei, aproximativ o lună de zile Bianca doarme și chiar 12 ore pe noapte, iar ziua este foarte liniștită și foarte atentă la Doamna de logopedie fără alt tratament alopat. A început să vorbească mai bine și să facă propoziții scurte, ceea ce este un lucru extraordinar pentru noi! Te pup Daniela și succes în activitatea ta. Bianca si Atena Romania
Bianca și Atena
România
Ce spun specialistii
Daniela a reușit să introducă în acest program mai mult decât esențialul pe care o persoană trebuie să îl știe când trebuie să pună în aplicare această dietă. Experiența și cunoștințele personale se îmbină într-un mod foarte unic. Poate să vorbească și să explice totul din perspectiva științifică în termeni simpli care sunt ușor de înțeles și în acelaşi timp poate să vă învețe tot ce trebuie să știți despre partea practică a aplicării dietei. Reţetele ei sunt uşor de realizat şi absolut incredibil de gustoase! Cred că acest lucru va aduce o mare valoare tuturor celor care au nevoie de o abordare reală și simplă pentru vindecare!
Doctorul Dario Siniscalco
Biochimist şi cercetător în biologie moleculară
Ca medic, din perspectiva mea, tratarea intestinului este esențială. Unul dintre pașii cei mai dificili pe care trebuie să-i facă cineva este să pună în aplicare o dietă. Este întotdeauna greu de înțeles ce anume trebuie să faci, unde să începi și cum să te asiguri că poți pregăti mese nutritive care sa fie, de asemenea, delicioase și mai ales acceptate cu plăcere de copii.
Cred că acest program va ajuta mulți oameni și mulți părinți din întreaga lume, deoarece este atât de complex și totuși atât de ușor de înțeles și de respectat.
Daniela face totul atât de simplu, oferind în acelaşi timp foarte multe informații atât din punct de vedere științific și nutrițional cât și din punctul de vedere al părintelui. Este mai presus de toate o mamă care a reușit să își ajute copilul să se vindece și să își recapete vocea. Și acest lucru este cu adevărat remarcabil!
Doctor Nicola Antonucci
Centrul Biomedical pentru Cercetarea și Tratarea Autismului, Bari
În calitate de om de știință și responsabil de laborator, acordăm o atenție deosebită tulburărilor gastrointestinale și opțiunilor asociate de testare. Știm astăzi că mai mult de 80% din celulele noastre imunitare sunt în intestin, astfel că intestinul afectat va duce la afectarea imunității. Gestionarea tulburărilor intestinale implică și o dietă specifică. În prezent există multe opțiuni, însă multe dintre ele sunt greu de înțeles, de implementat și de urmat. Daniela a abordat dieta într-un mod simplu și amuzant atât pentru adulți cât și pentru copii. Cred cu tărie că programul ei va câștiga rapid interesul și utilizarea la scară largă, este bazat pe știință și totodată gustos.
Doctor Tatjana Mijatovic
Ph.D. în Biologie Moleculară
De cele mai multe ori un nou început, o schimbare a stilului de viață, poate părea copleșitor. Iar lipsa informațiilor, a depinde de o persoană sau lipsa ideilor crează frustrare. De aceea un program integrat ce oferă toate resursele necesare poate fi un partener de nădejde în noul drum spre o viaţă sănătoasă. Flexibilitatea, accesibilitatea și ideile inovatoare din programul Danielei MAN sunt cele mari trei componente ce vă pot schimba viața.
Ruxandra Camelia
Consiliere și mentorat abordarea Sonrise, mama unui copil special
Lucrând zi de zi cu copii atipici, am observat și pot spune cu convingere că cele mai bune rezultate le-am obținut atunci când a existat o mai bună comunicare cu părinții și înțelegere din partea acestora a complexității tratamentului celui mic.
În ultimii ani au apărut tot mai multe dovezi că dieta are un rol important în tratamentul copiilor cu autism. Există tot mai multe studii care arată că persoanelor cu autism sau ADHD li se îmbunătățește considerabil comportamentul prin schimbarea dietei.
Ce apreciez la Daniela este faptul că nu abordează această dietă strict din punct de vedere al restricțiilor alimentare, fapt care ar putea fi destul de frustrant pentru un copil, ci mai degrabă punând accentul pe consumul de alimente hrănitoare, bogate în nutrienți și cât mai naturale, fără adaosuri de amelioratori de gust sau conservanți. Daniela oferă sfaturi utile și idei practice, rețete delicioase și la îndemâna tuturor, iar pentru orice aliment incompatibil cu Dieta Carbohidraților Specifici ea găsește alternative sănătoase. Reţetele sunt însoţite de fotografii şi de explicaţii amănunţite și ca și cum toate acestea nu ar fi de ajuns, nu lipseşte o listă de valori nutriţionale pentru fiecare ingredient, utilă fiecărei persoane care decide să urmeze această dietă.
Psiholog Sara Al Kabbani
www.psihologsara.ro
Lucrând ca logoped, cooperând cu familia, terapeuții, coordonatorii și restul persoanelor implicate în recuperarea copilului cu TSA, simțeam totuși că lipsește ceva din acest proces, nu îl simțeam a fi complet. Căutările mele s-au extins foarte mult în încercarea de a găsi răspunsurile pe care le căutăm, așa că am ajuns să o cunosc pe Daniela Man, care prin descoperirile pe care le-a făcut în recuperarea propriului ei copil, le-a împărtășit cu toată lumea și eu am găsit răspunsurile pe care le căutam. Da, sunt adepta unui stil de viață sănătos, consider și susțin cu tărie că ceea ce mâncăm influențează foarte mult funcționarea corectă a organismului nostru. Cunosc îndeaproape familii care au apelat la Dieta Carbohidraților Specifici cu rezultate absolut fantastice în recuperarea copilului lor. Copiii lor fiind recuperați aproape în totalitate. Consider că recuperarea copiilor cu Autism este un proces de lungă durată, complex, care necesită două abordări, una internă pentru funcționarea corectă a organismului și una externă, prin terapiile necesare specificului copilului respectiv.
Logoped Hotoiu Anne-Marie
marie.hotoiu@helpautism.ro