Sunteți hipersensibil la tot ceea ce se întâmplă în jurul vostru? Aveți probleme de a vă concentra sau de a vă motiva asupra unei sarcini? Vă confruntați cu anxietate sau schimbări de dispoziție? Sunteți hiperactivi? Vi se pare că vă defineşte pe voi sau pe copiii voştri? În acest caz, dumneavoastră sau copilul dumneavoastră vă puteți confrunta cu Tulburare de Deficit de Atenție (ADD) sau Tulburare hiperkinetică cu deficit de atenție (ADHD).

Seturile de date și investigațiile Centrului pentru Controlul Bolilor au evidențiat o creștere a numărului de copii cu diagnostic de ADHD de la 7,8% (2003) la 9,5% (2007) la 11% (2011-12). Adulții care suferă de ADHD, o au, de obicei, din copilărie, diagnosticați mai târziu în viață, deoarece le-a fost adusă în atenție de către un coleg sau un șef. Fiind tot mai mulți copii, adolescenți și adulți care se ocupă de tulburarea de deficiență de atenție, testarea genetică ADD / ADHD este crucială pentru înțelegerea circumstanțelor genetice unice care alimentează sindromul neuroimun și ajută la găsirea unei căi mai naturale pentru a face față.

Înainte de testarea genetică ADD / ADHD: înțelegerea sindromului neuroimun

ADD / ADHD este considerat un sindrom neuroimun. Specialiștii în neuroimunitate cred că sindroamele neuroimune sunt simptome ale proceselor subiacente a ceea ce se întâmplă în creier. În cele mai multe cazuri de ADHD, deficitul de atenție este o compensație adecvată din partea creierului pentru ceea ce se întâmplă dedesubt. Dacă creierul nu primește informațiile senzoriale corespunzătoare, nu procesează suficient neurotransmițătorii sau există o altă problemă de procesare, un pacient este probabil să devină hipersensibil, fiind conștient de tot ce există în mediul înconjurător. În cazul în care creierul funcționează bine și prelucrează corect informațiile corespunzătoare, este mai ușor să rămână concentrat pe sarcină.

Cu ADD / ADHD, creierul compensează prin creșterea activității în sistemul magnocelular. Sistemul magnocelular este legat de viziunea periferică, care este atrasă de orice mișcare. Hipersensibilitatea se extinde și la auz și miros, determinând pacienții să observe tot ceea ce se întâmplă în jurul lor, împiedicându-i să se concentreze pe sarcină. Pentru copiii cu ADD / ADHD, acest lucru poate duce la dezastru în clasă, mai puțin somn, o funcție cognitivă redusă și multe altele. Pentru adulții cu ADD / ADHD, acestea pot avea un impact semnificativ asupra productivității lor la locul de muncă. Acesta este motivul pentru care, de obicei, după o discuție cu un profesor sau un coleg, pacienții cu ADHD își dau seama de hipersensibilitate și de lipsa de concentrare.

Medicamente farmaceutice pentru ADHD

La pacienții cu ADHD, un deficit de dopamină este adesea descoperit. Dopamina este o substanță chimică din creier eliberată de celulele nervoase pentru a trimite semnale altor celule nervoase. De asemenea, este, în general, asociată cu funcționarea cognitivă. Dopamina este produsă de tirozină (un aminoacid utilizat pentru sinteza proteinelor) prin vitaminele de metilare. Deoarece vitaminele de metilare sunt, de asemenea, folosite pentru a ajuta tinerii să crească, poate fi un motiv pentru care copiii sau adolescenții nu au suficiente vitamine metilate pentru a produce nivelurile potrivite de dopamină pentru ca creierul lor să funcționeze corect și să promoveze atenția. Un alt motiv poate fi o deficiență de metilare, ceea ce face ca testarea genetică pentru ADD / ADHD să fie esențială.

Când mulți pacienți cu ADHD își încep tratamentele împotriva ADHD, se simt foarte bine. Medicamentele farmaceutice pentru ADHD vizează în principal eliberarea de dopamină, stimulând o cantitate mai mare de dopamină să intre în creier prin 1) stimularea celulelor nervoase să elibereze mai multă dopamină sau 2) pătrunderea printr-o cale de acces secundară pentru a o elibera. După o perioadă mai lungă de tratament medicamentos, pacienții au, de obicei, sentimentul că aceeași doză de medicamente nu funcționează la fel de bine ca și înainte. Mulți încep să observe o schimbare a personalității, schimbări de dispoziție, se înfurie mai repede, pierderea apetitului și multe altele. În acest moment, pacienții își consultă medicul și își măresc doza.

Găsirea unei căi mai naturale cu testarea genetică ADHD

În timp ce medicamentele pentru ADHD solicită eliberarea unei cantități mai mari de dopamină în creier, organismul nu produce mai multă dopamină. Lipsa generală a dopaminei duce, de obicei, la înrăutățirea stării de spirit, pe lângă alte simptome, deoarece afectează și nivelul de serotonină. Testarea genetică pentru ADD / ADHD oferă o perspectivă asupra a ceea ce alimentează sau nu ADHD în sine și simptomele sale. Testarea genetică ADD permite medicilor să identifice și să înțeleagă problemele care stau la baza producției şi eliberării de dopamină și să le gestioneze, de asemenea. După ce au abordat problemele subiacente legate de ADHD, unii pacienți sunt capabili să reducă sau să elimine utilizarea medicamentelor farmaceutice pentru ADD / ADHD prin îndrumarea asigurată de medicului (medicilor) lor. (Genomix Nutrition nu recomandă reducerea sau întreruperea medicamentelor prescrise fără a discuta cu medicul dumneavoastră.)