Daniela

Cine sunt eu?

Sunt mămica a doi băieţi minunaţi, soţia unui om deosebit, terapeut de terapii complementare, nutriție, diete, stil de viață şi norocoasă pot spune am avut nenumărate ocazii adun amintiri frumoase.

Ador călătoriile şi aventurile, mâncarea gustoasă şi sănătoasă şi îmi place înconjor de oameni frumoşi, pozitivi şi energici!

În urmă cu doar puţin timp a avut loc o transformare spectaculoasă înăuntrul meu, transformare care m-a determinat pornesc acest blog.

Cu doar câţiva ani în urmă locuiam în Insulele Cayman, pe una dintre cele mai frumoase plaje din lume, aveam o slujbă care îmi oferea o mare compensaţie financiară dar îmi solicita tot timpul pe care îl aveam la dispoziţie.

Eram ceea ce unii ar spune o “femeie de carieră”, tipologia perfectă a mileniului 3-mergeam la birou dimineaţa devreme, adânceam în lucru, luam pauze când şi cum apucam, întorceam seara târziu, obosită, fără prea mult timp de relaxare sau de somn.

De obicei comandam ceva de mâncare sau cumpăram ce şi cum apucam, în funcţie de pofta pe care o aveam la momentul respectiv. Nu eram în stare gătesc ceva mai mult de un ou fiert sau pâine prăjită.

Eram considerata un “dezastru” în bucătărie şi toţi prietenii mei încercau hrănească gândinduse nu sunt în stare gătesc şi nu mănânc niciodată suficient.

În afară de lapte sau pachete de tăieţei chinezeşti nu găseai nimic pe la mine prin bucătărie. Eventual nişte fructe şi ceva cafea.

Este drept nu am consumat niciodată carne prea multă sau alimente grase, ci dimpotrivă, hrăneam cu destul de multe legume şi fructe dar nici prin cap nu îmi trecea ar putea fi modificate genetic sau ce impact ar putea avea acest lucru asupra organismului.

Nu aveam nici cea mai vagă noţiune de nutriţie sănătoasă şi nu consideram era foarte important arunc vreo privire peste etichetele alimentelor pe care le cumpăram.

Niciodată nu mi-am pus prea multe întrebări, gândindu tot ce se află în magazine este sănătos din moment ce a primit aprobarea ca “aliment” şi sincer mi se părea ciudat văd unii dintre prietenii mei citesc foarte atent lista de ingrediente înainte adauge produsul în coşul cu cumpărături.

Apoi au apărut diagnosticul de autism al lui Alex şi problemele cu Andrei: durerile mari de burtă, de cap, intoleranţa la gluten, intoleranţa la lactoză, crizele de astm şi eczema care nu mai trecea.

Şi aşa am realizat cât de importantă este nutriţia, cât de important este modul în care avem grijă de casa noastră, ce rol au produsele pe care le folosim în căminul nostru, produsele cu care ne vine pielea zilnic în contact şi cât de important este stilul de viaţă pe care îl abordăm.

Pe măsură ce apăreau schimbări în casa noastră, în alimentaţie, în aerul pe care îl respiram, în modul în care ne petreceam timpul liber, lucrurile se îmbunătăţeau. Toate aceastea au avut un impact direct, un impact benefic nu doar asupra stării de sănătate a copiilor ci şi a mea şi a soţului meu.

Şi aşa a început procesul meu de transformare intensă-de la mămică super ocupată cu munca de birou la mămică super documentată, licenţiată în nutriţie şi dietă, ocupată cu treburile casei, cu gătitul celor trei mese pe zi, cu preocupări în deprinderea obiceiurilor sănătoase.

Alex a ajuns de la o formă gravă de autism la o formă uşoară, iar Andrei nici măcar nu îşi mai aminteşte când a avut ultima criză de astm sau ultima durere de cap.

Aşa am decis împart cât pot eu din cunoştinţele mele şi altora care se confruntă cu probleme asemănătoare sau pur şi simplu tuturor celor care au ales un stil de viaţă asemănător.

Şi cum fi putut face asta mai bine pentru cât mai multe persoane având puţinul timp zilnic la dispoziţie decât printr-un blog în care adun încet încet cât mai multe informaţii şi reţete pentru voi toţi!

Puteți afla mai multe din povestea noastră vizionând filmul de mai jos: