Categorii articole:
Castron „Sirenă” cu Fructe Exotice
Una dintre sursele mele de inspirație a fost mereu marea, cu albastrul său infinit și cu toate darurile sale. Cei care mă cunosc știu cu câtă bucurie aștept sezonul de cules scoici. Mă bucur ca un copil în fața cadourilor de Crăciun și sunt atât de recunoscătoare pentru fiecare comoară adusă din adâncuri pe nisipurile insulei. Lunga plimbare pe plajă mi-a
Rămânând calmi în Ochiul Furtunii
Nu cred că v-am povestit tuturor, dar în luna noiembrie 2019 am participat la un eveniment de dezvoltare personală, timp de o săptămână, alături de doctorul Joe Dispenza și încă 1000 de participanți, în minunata Malta. A fost un eveniment pentru care nu am suficiente cuvinte acum, dar care mi-a schimbat complet viața și întreaga perspectivă asupra vieții. A reprezentat un
Când crezi că poți…dar obosești
Știi cum se spune că nu poți turna dintr-o cană goală…ei da, am ajuns să simt asta pe pielea mea… Poate că ai observat și tu că
Tort de fructe de pădure și cremă de vanilie
Am decis că dacă noua mea carte, „Răsfață-te în Bucătărie”, va ajunge în 10 țări diferite, voi face cadou tuturor încă una dintre rețetele mele preferate din
2 rețete de smoothie cu aloe vera
Beneficiile plantei aloe vera sunt cunoscute încă din timpuri străvechi, prima documentație scrisă datând din anul 2100 IC, pe o tăbliță din Mesopotamia. A fost folosită intens
Școala care a refuzat să sune clopoțelul
Când ne-am mutat în Malta am avut așteptări, ca orice părinte care pleacă undeva cu nevoile copiilor în minte. Ne-am așteptat să întâmpinăm un sistem cald și grijuliu, un sistem care nu judecă și nu arată cu degetul, un sistem care creează ocazii pentru fiecare persoană în parte, indiferent de greutăți sau de abilitățile personale. Cunoșteam aceste lucruri, cunoșteam acest sistem când am decis să revenim la el. Pentru mine personal exista o altă așteptare…ca o speranță…că sufletul meu de mamă, golit de atâtea griji și de atâtea întrebări fără răspuns
Cum facem unt din nuci sau seminţe
Pregătesc de ceva timp unturi din diverse nuci sau semințe în casă și este extrem de simplu și de avantajos. Avantajele cele mai mari ar fi faptul că puteți controla ingredientele și costul redus. Pe lângă toate acestea, puteți să faceți orice fel de unt proaspăt în casă, de fiecare dată când aveți nevoie și în cantitățile de care aveți nevoie. Ce vă recomad este pe cât posibil să verificați nucile și semințele, să nu fie împachetate într-o unitate care ar putea să le contamineze cu gluten, soia, lactate etc.
Pâine artizanală fără gluten, grâne, amidon, lactate, drojdie sau zahăr
Unul dintre visele mele a fost să reușesc să fac o pâine artizanală fără gluten, grâne, amidon, lactate, drojdie sau zahăr, cu miros autentic de pâine , care să arate și să aibă gust de pâine și o textură asemănătoare amintirilor mele din copilărie. Această rețetă a venit ca o inspirație profundă, pentru care sunt extrem de recunoscătoare. Crește în cuptor, ca o pâine obișnuită, se poate prăji ușor în tigaie sau în prăjitorul de pâine, are o textură minunată și un gust deosebit. Este benefică tuturor celor care se
Tort „Șantier” de ciocolată şi cireșe
Anul acesta de ziua lui Alex am decis că tortul său va fi unul de ciocolată. Ciocolata a început să o consume recent și o adoră pur și simplu. Promit că revin și cu rețete de ciocolată neagră dar până atunci vă spun că acest tort este absolut superb! Delicios, dens, foarte bogat și sățios, a satisfăcut fiecare musafir, indiferent de vârstă și de preferințe. Am fost inspirată să îl fac suficient de mare ca să fie loc de supliment. Tortul are două blaturi și am folosit crema de „Nutella”
„Nutella” făcută în casă, fără zahăr sau lactate
Ah, cremă de alune cu ciocolată, dulce și densă…cine ar putea refuza așa o minune? Și de ce ar face-o? Cunoașteți pe cineva care să nu poftească la o linguriță? La noi în casă e plin de pofticioși…și până nu demult, pudra cacao era pe lista neagră. Neagră adică, nepermisă. Crea agitație mare. Acum nu doar că este permisă dar este și recomandată din când în când. Puteți citi multe despre beneficiile pudrei de cacao adevărate și despre ajutorul pe care îl oferă microbiomului. Deci unele lucruri nu sunt doar
Cozonac cu nucă
Această rețetă am încercat-o din dorința de a consuma și noi un cozonac cât mai apropiat de cel cu care eram obișnuiți înainte de implementarea dietei și trebuie să vă mărturisesc că este o rețetă minunată, care place tuturor, inclusiv prietenilor noștri care nu au nici un fel de restricție alimentară. Este potrivită oricărui eveniment tradițional și nu numai. Sper să vă placă și vouă la fel de mult, rețeta se poate adapta ușor. Aveți nevoie de următoarele ingrediente: Pentru aluat 2 căni de făină de migdale ¼