Categorii articole:

Rămânând calmi în Ochiul Furtunii

Nu cred că v-am povestit tuturor, dar în luna noiembrie 2019 am participat la un eveniment de dezvoltare personală, timp de o săptămână, alături de doctorul Joe Dispenza și încă 1000 de participanți, în minunata Malta. A fost un eveniment pentru care nu am suficiente cuvinte acum, dar care mi-a schimbat complet viața și întreaga perspectivă asupra vieții. A reprezentat un

CITESTE MAI MULT »

Când crezi că poți…dar obosești

Știi cum se spune că nu poți turna dintr-o cană goală…ei da, am ajuns să simt asta pe pielea mea… Poate că ai observat și tu că de la ultima conferință organizată de mine la Cluj am început să apar mai rar pe rețelele de socializare, am cam renunțat la consultații și nu am mai anunțat nici un proiect nou. Adevărul

CITESTE MAI MULT »

Cum facem unt din nuci sau seminţe

Pregătesc de ceva timp unturi din diverse nuci sau semințe în casă și este extrem de simplu și de avantajos. Avantajele cele mai mari ar fi faptul că puteți controla ingredientele și costul redus. Pe lângă toate acestea, puteți să faceți orice fel de unt proaspăt în casă, de fiecare dată când aveți nevoie și în cantitățile de care aveți nevoie. Ce vă recomad este pe cât posibil să verificați nucile și semințele, să nu fie împachetate într-o unitate care ar putea să le contamineze cu gluten, soia, lactate etc.

CITESTE MAI MULT »

Pâine artizanală fără gluten, grâne, amidon, lactate, drojdie sau zahăr

Unul dintre visele mele a fost să reușesc să fac o pâine artizanală fără gluten, grâne, amidon, lactate, drojdie sau zahăr, cu miros autentic de pâine , care să arate și să aibă gust de pâine și o textură asemănătoare amintirilor mele din copilărie. Această rețetă a venit ca o inspirație profundă, pentru care sunt extrem de recunoscătoare. Crește în cuptor, ca o pâine obișnuită, se poate prăji ușor în tigaie sau în prăjitorul de pâine, are o textură minunată și un gust deosebit. Este benefică tuturor celor care se

CITESTE MAI MULT »

Tort „Șantier” de ciocolată şi cireșe

Anul acesta de ziua lui Alex am decis că tortul său va fi unul de ciocolată. Ciocolata a început să o consume recent și o adoră pur și simplu. Promit că revin și cu rețete de ciocolată neagră dar până atunci vă spun că acest tort este absolut superb! Delicios, dens, foarte bogat și sățios, a satisfăcut fiecare musafir, indiferent de vârstă și de preferințe. Am fost inspirată să îl fac suficient de mare ca să fie loc de supliment. Tortul are două blaturi și am folosit crema de „Nutella”

CITESTE MAI MULT »

„Nutella” făcută în casă, fără zahăr sau lactate

Ah, cremă de alune cu ciocolată, dulce și densă…cine ar putea refuza așa o minune? Și de ce ar face-o? Cunoașteți pe cineva care să nu poftească la o linguriță? La noi în casă e plin de pofticioși…și până nu demult, pudra cacao era pe lista neagră. Neagră adică, nepermisă. Crea agitație mare. Acum nu doar că este permisă dar este și recomandată din când în când. Puteți citi multe despre beneficiile pudrei de cacao adevărate și despre ajutorul pe care îl oferă microbiomului. Deci unele lucruri nu sunt doar

CITESTE MAI MULT »

Cozonac cu nucă

Această rețetă am încercat-o din dorința de a consuma și noi un cozonac cât mai apropiat de cel cu care eram obișnuiți înainte de implementarea dietei și trebuie să vă mărturisesc că este o rețetă minunată, care place tuturor, inclusiv prietenilor noștri care nu au nici un fel de restricție alimentară. Este potrivită oricărui eveniment tradițional și nu numai. Sper să vă placă și vouă la fel de mult, rețeta se poate adapta ușor. Aveți nevoie de următoarele ingrediente: Pentru aluat  2 căni de făină de migdale  ¼

CITESTE MAI MULT »

Clătite

Pentru micul dejun mă gândesc mereu la tot felul de rețete simple și rapide pentru că vă spun sincer, nu sunt o persoană foarte activă dimineața. Îmi place să prepar totul rapid sau să am ceva pregătit de seara. Dar această rețetă este ușoară și se pregătește repede, cum îmi place mie. Ingredientele: 1 cană de făină de migdale 1 lingură de făină de cocos 2 linguri de miere sau eritrit sau îndulcitorul preferat 4 ouă 4 linguri de ghee 1/4 de cană de lapte de alune de pădure (puteți

CITESTE MAI MULT »