Dieta carbohidraților

Specifici fara lactate

Pentru noi, această dietă a venit ca o salvare dintr-o situaţie tristă, într-un moment în care priveam neputincioasă cum Alexandru se prăbuşeşte tot mai adânc într-o lume a sa, o lume în care eu sau cei care îl iubeam enorm păream că nu avem loc. Era o lume tristă, fără cuvinte, cu multe ţipete şi plânsete care realizam că veneau dintr-o durere adâncă, atât fizică cât şi emoţională.

Am relatat mai mult din povestea noastră aici. 

Din momentul în care Alex a început să rostească primele cuvinte la doar 7 zile după modificarea alimentației, am eliminat complet toate grânele și amidonul, iar rezultatele nu au încetat să apară.

La testele refăcute atât în România cât şi în Statele Unite la Institutul de Cercetare a Autismului (ARI) am măsurat practic progresele realizate în doi ani de zile urmând această dietă şi adăugând terapii complementare.

Diferenţa este mare şi extrem de evidentă: scala DSM-IV-TR a scăzut de la 77 de puncte în 2014 la 37 de puncte în 2016.

În 2015 scorul ATEC era de 85 de puncte, ceea ce indica o formă gravă de autism, iar în 2017 scorul ATEC ajunsese la 11, adică la limita inferioară a spectrului.

Momentan scorul ATEC este de 4 puncte, singura problemă fiind faptul că limbajul său nu este la fel de dezvoltat ca acela al unui copil de vârsta lui. În Malta, serviciile de logopedie pentru autism au fost refuzate pentru că nu mai necesită sprijin din acest punct de vedere și continuăm cu logopedie pentru copii cu întârziere în limbaj.

Daniela true love kiss
me&you

Azi Alexandru este cu totul alt copil, un copil fericit, vesel, care comunică şi are o poftă incredibilă de mâncare! Nu am nici o umbră de îndoială că această intervenție l-a salvat.

Îmi amintesc că primul gând care mi-a venit în minte a fost “de ce nu am știut mai devreme de aceste lucruri? De ce din atâția specialiști cu care am luat legătura nu mi-a spus nimeni absolut nimic despre importanța schimbării alimentației și legătura esențială pe care o are cu toate simptomele, cu comportamentul, cu creierul”? 

Informațiile acestea sunt folosite în alte țări, cum ar fi Statele Unite, de peste 20 de ani. Dacă aș fi știut mai devreme, aș fi putut să șterg cu buretele cel puțin 2 ani de suferință cumplită pentru întreaga noastră familie.

Acesta a fost motivul principal pentru care am creat acest blog și această mini serie de videouri gratuite care îți arată pașii necesari pentru implementare.

Pentru a înțelege mai bine dieta și rolul său, trebuie să cunoaștem faptul că ea se bazează pe studii științifice detailate și pe mulți ani de experiență în care mii de copii cu autism au avut parte de îmbunătățiri semnificative în limbaj și comportament.

Totodată a tratat nenumărate cazuri de colită ulceroasă, boala celiacă, boala Crohn, sindromul colonului iritabil, diverticulita, fibroza chistică şi multe cazuri de ADHD. Fiind implementată în clinici psihiatrice s-a observat că are un rol important în tratarea unor boli mentale gen Alzheimer şi demenţă.

Dieta se concentrează pe îmbunătăţirea digestiei adresându-se problemelor de diaree, constipaţie, disbioză intestinală, intestine permeabile şi nivelelor scăzute de micronutrienţi dar nu numai.

Ea echilibrează flora intestinală prin privarea microbilor intestinali considerați patogeni de sursa lor de energie, numărul lor scăzând treptat, împreună cu produsele toxice pe care le produc.

Alimentele permise sunt extrem de nutritive și recomfortante, nu conțin gluten, amidon, lactate sau zahăr și sunt reprezentative modului de hrănire a strămoșilor noștri, înainte de apariția agriculturii.

Scopul DCSFL este să reducă nivelul de radicali liberi din organism prin reducerea expunerii la poluare, să păstreze doar hrana digerabilă care oferă un număr maxim de nutrienţi pentru gazda umană şi minim pentru microbii nocivi intestinali, şi prin asigurarea că nutrienţii cheie sunt absorbiţi în organism.

Astfel procesul de malabsorbţie încetează, nutriţia se îmbunătăţeşte, celulele primesc mai multă energie iar condiţia sistemului imunitar se îmbunătăţeşte.

Odată cu aceste schimbări apar şi îmbunătăţiri în stabilitatea emoţională, îmbunătăţiri cognitive, de socializare, comunicare, conştientizare. 

Îți doresc din suflet sănătate și bucurie și vreau să știi că sunt alături de tine, la doar un click distanță. 😊

Descoperă pașii simpli prin care îți poți recupera sănătatea printr-o simplă modificare a dietei.