castron sirena s
Castron „Sirenă” cu Fructe Exotice

Data

Una dintre sursele mele de inspirație a fost mereu marea, cu albastrul său infinit și cu toate darurile sale.

Cei care mă cunosc știu cu câtă bucurie aștept sezonul de cules scoici. Mă bucur ca un copil în fața cadourilor de Crăciun și sunt atât de recunoscătoare pentru fiecare comoară adusă din adâncuri pe nisipurile insulei.

Lunga plimbare pe plajă mi-a adus aminte de zilele petrecute la tropice, când fiecare zi trecea domol, fără prea multă zarvă sau prea multe responsabilități. Când viața era simplă și tot ce aveai nevoie era un costum de baie și timp de stat la soare.

Am primit multe daruri acolo, nu doar din partea mării cât și din partea vieții-ambii copii au venit acolo în viața noastră și pentru asta, mica insulă din Caraibe va fi mereu un loc special în inima mea.

Am pornit noi doi spre Cayman gândindu-ne că rămânem acolo vreo 6 luni și ne-am întors noi patru după 7 ani, cu bagajele pline de scoici și de amintiri neprețuite.

Revenind la noua mea realitate, pe o altă plajă albastră, de pe o altă insulă micuță, am ajuns acasă cu câteva comori noi, știind cu certitudine că am nevoie de o rețetă nouă, cu gust de Cayman.

Am vrut să aibă culorile mării dar să fie și super hrănitoare, căci după căldura zilei, simțeam nevoia de ceva ușor, parfumat, dulce și răcoritor.

Rezultatul este castronul „Sirenă” de mai jos. Este o rețetă rapidă și ușor de realizat. 

Eu am vrut să redau culoarea mării așa că am folosit spirulina albastră, dar poți folosi absolut orice fel de înlocuitor pentru culoare, adăugând niște fructe de pădure în compoziție sau chiar poți lăsa doar bananele simple. Fructele se pot înlocui cu orice găsești prin casă și în doar câteva minute creezi o gustare delicioasă.

Ingrediente 

 • 2 banane congelate
 • 1/4 cană de cremă de cocos
 • 1 lg. de unt de cocos
 • 1 lgț. de spirulina albastră (pentru culoare)

 

Pentru ornat

 • 1 lgț. de fulgi de cocos 
 • 1 lgț. de midgale sfărmate
 • 1 lg. afine
 • câteva felii de smochine sau 1 lg. mure
 • câteva felii de Pitaya (Fructul Dragonului)
 • câteva semințe de rodie
 • câteva petale de flori comestibile
 • 1 fruct Physalis (pentru „steaua de mare”)

Preparare

Pentru a prepara acest deliciu ai nevoie de un robot de bucătărie sau de un blender de calitate.

Bananele congelate sunt importante pentru că ajută la păstrarea compoziției în stare solidă.

Tot ce ai nevoie este să le pui în robotul de bucătărie împreună cu untul și crema de cocos și să le mixezi toate până când ajungi la o compoziție fină.

Adaugă lingurița de spirulină albastră pentru culoare sau dacă nu o ai la dispoziție folosește mure sau afine pentru o nuanță ușor violet. Sau lasă pur și simplu doar bananele dacă nu ai nimic altceva la dispoziție.

Adaugă fructele, migdalele fulgii de cocos și câteva petale de flori comestibile deasupra și presară-le într-un mod plăcut ochiului. Am încercat să îmi imaginez nisipul mării si pietricelele de pe plajă în timp ce le așezam în castron și chiar am creat ușor cu lingura textura valurilor mării.

Desfă frunzele fructului de Physalis pentru a imita structura unei stele de mare și așează-l într-o parte a castronului.

Servește imediat și bucură-te de amintirile verii.

Lasă un răspuns

Mai multe
articole