IMG_20210530_144249 (2)
Crumble cu Mere și Mure

Data

 „Nu uita să te oprești și să miroși trandafirii”. Citat de Walter Hagen. 

Dar când ai o mulțime de lucruri de făcut numai de asta nu îți arde…Am învățat însă că este important să ofer sufletului meu pauze binemeritate.

Printre toate lucrurile de pe lista de azi am trecut cu prioritate o gustare dulce, cu gust de „acasă”. Pentru mine, mirosul de mere cu scorțișoară a fost mereu familiar, mama făcea des prăjitură cu mere și avea o rețetă grozavă. 

Dar acum, pentru că nu mai consumăm făină de grâu, am adaptat-o în diverse moduri. Plăcinta cu mere este desertul meu preferat și de aceea am și publicat rețeta în prima mea carte.

Azi însă nu e timp de petrecut în bucătărie așa că am reușit să încropesc ceva rapid, după modelul rețetei englezești.

Foarte simplu de realizat, inclusiv rațele mele au venit să mă asiste. 🙂

Ingrediente

  • 4 mere
  • 1/2 cană de mure
  • 3 linguri de miere
  • 2 linguri de ghee
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1 cană de făină de migdale
 

 

Timp de preparare: 10 minute

Timp de coacere: 5 minute

Servește 4 persoane

 

Mod de preparare

Curăță merele și taie-le cuburi. Îninge o tigaie pe foc și gătește merele în cele două linguri de ghee, la foc mediu sub capac.

Adaugă 2 linguri de miere și scorțișoara și amestecă bine compoziția. 

Când merele se rup ușor cu lingura, sunt gata. 

Așează-le într-un vas de sticlă pentru cuptor.

Clădește crumble-ul presărând murele, făina de migdale și lingura de miere în straturi.

Lasă în cuptorul preîncălzit la foc mediu, încă 5 minute și totul e gata. Poftă bună!

Mai multe
articole