daiga-ellaby--0KAR1
Scrisoare pentru o mămică de copil special

Data

Aceste rânduri sunt pentru tine…pentru tine, care de dimineață te trezești cu grija că poate azi, copilul tău va fi mai stresat ca ieri sau poate că nici azi nu va reuși să dobândească un cuvânt nou sau să socializeze cu copiii de la școală.

Pentru tine, care alergi și te împarți între tot ce ai de făcut acasă, la bucătărie, la serviciu, la medic sau la orele de terapie.

Care petreci nopțile în fața calculatorului, căutând soluții, căutând să înțelegi cu ce altceva ai putea să-i mai vii în ajutor copilului tău, gândindu-te că poate alți părinți dorm liniștiți.

Că poate alți părinți se bucură de un nou meci de fotbal sau de o nouă partitură învățată la ora de pian, în timp ce tu te cutremuri la gândul că atunci când tu nu vei mai fi, copilul tău nu va avea pe nimeni să îl protejeze sau să îl iubească, așa cum numai tu o poți face. Să îl înțeleagă dintr-o privire, dincolo de cuvinte și de orice aștepare.

Vreau să îți spun că văd furtuna tristă din sufletul tău și că îți simt oboseala din oase și din minte.

 Îți văd durerea, sacrificiul, singurătatea și nopțile nedormite. Îți văd disperarea și durerea resimțite la fiecare privire critică a fiecărui străin ce trece rece pe lângă voi, la fiecare judecată aruncată față de aparenta ta lipsa de reacție.

Îți simt frustrarea și furia la lipsa de empatie sau de înțelegere din partea lumii.

Îți văd eu fricile și lupta zilnică și îți văd lacrimile șterse pe ascuns în umbra serii sau în colțul încăperii.

Te văd zilnic, resemnată și puternică, cum faci orice pentru copilul tău, cu simplitate și cu umilință. Iubirea ta este imensă. Iubirea ta este nemărginită și necondiționată. Și cei care te judecă nu au simțit o iubire ca aceasta niciodată.

Îți văd succesul în fiecare zâmbet al copilului tău, în fiecare reușită a sa de a mai face un pas în viață.

Și te felicit. Și te apreciez și te îmbrățișez. Pentru că tu nu ești o mămică oarecare. Ești o mămică Supererou. Și nu ești singură. Ai în spatele tău un întreg Univers care te susține, te simte și te ghidează.

De undeva, de SUS, eforturile tale sunt văzute și sunt imortalizate. Pentru că nu sunt în zadar. Pentru că totul se întâmplă cu un scop mult mai profund decât putem percepe în aceste clipe.

Pentru lume ești o mămică de copil special, dar pentru un copil special Tu ești lumea.

Și măcar azi aș vrea să simți că EȘTI SUFICIENTĂ, că nu este vina ta și că deja faci tot ceea este posibil din punct de vedere uman.

Că ești înțeleasă, apreciată și mai ales că ești văzută.

Și pentru o clipă aș vrea să simți toată iubirea pe care ți-o trimit acum, oriunde ai fi pe acest Pământ. 💕

2 răspunsuri

  1. Felicitări și multă admirație pentru dăruirea ta puternică și neobosită pentru copilul tău! Ești înțeleasa și apreciată pentru sacrificiile tale și poți să fii mândră de tot ceea ce ai realizat deja. Ține-te tare, căci lumea îți apreciază la cote înalte devotamentul pentru copilul tău!

Lasă un răspuns

Mai multe
articole