rafael-ericson-0bXpZ--8plI-unsplash
Iertarea și eliberarea sufletească

Data

Se spune că oamenii răniți rănesc oameni la rândul lor. Și asta vine din simplul fapt că trauma rămâne în corp și nu este eliberată. Astfel, la rândul ei, repetă experiențele anterioare, ca și când ar avea nevoie de confirmarea că aceasta este singura realitate validă.

Mintea nu concepe lucruri pe care nu le înțelege. Dacă nu ai primit iubire, nu o să înțelegi ce anume înseamnă acest lucru. Și o te simți de neiubit. Mai apoi ajungi să creezi situații în care îți revalidezi propria credință, că ești de neiubit, că ceva s-a întâmplat cu tine datorită unor circumstanțe vechi, petrecute în copilărie sau poate cu ani în urmă, când nu ai fost înțeleasă, când ai fost abandonată sau judecată și folosită.

Și îți justifici astfel comportamentul, propriile eșecuri sau chiar lipsa iubirii.

Alegi să te conformezi cu propria realitate, să accepți că uneori asta e, așa e viața.

Sau te înconjori de ziduri înalte, ziduri de netrecut, te ascunzi după coafuri perfecte și costume întunecate. Te desfaci în bucăți și devii acea persoană reinventată, care face față la orice și aparent are mult success în viață.

Dar undeva, în străfund de suflet, există un gol imens, pe care nici o diplomă sau o recunoaștere socială nu îl poate umple.

Și dacă ar fi să schimbi ceva, ceva ce stă în puterea ta, ce ai alege? Și care ar fi calea spre libertate? Spre a te simți suficientă și întreagă?

Lewis Smedes spunea că “a ierta este a elibera un prizonier și a descoperi că acel prizonier ești tu”.

A ierta nu înseamnă a justifica ceva ce ți s-a întâmplat, ci înseamnă a te elibera conștient de toate resentimentele și a te vindeca. Înseamnă a te elibera de nevoia de judecată, fie a celorlalți ori a ta proprie.

A ierta este o decizie conștientă de a lăsa acel moment să plece, de a lăsa în urma ta toată durerea, rușinea, neputința, ura sau nevoia de răzbunare. Și nu poți face toate aceste lucruri, nu poți ierta fără iubire, fără iubirea de sine în primul rând.

Și poate că acea persoană care ți-a greșit a făcut-o fără intenție, poate că a făcut-o din slăbiciune, din frică, dintr-o traumă proprie, sau poate chiar din lipsă de compasiune, intenționat.

Și acest ultim fapt este cel mai greu de acceptat. Pare ireal și pare de neconceput.

Dar până la urmă, nu contează decât că prin decizia ta de a ierta, te eliberezi de acea legătură cu trauma și cu suferința.

“Un ochi pentru un ochi ar lăsa întreaga lume oarbă” zicea Ghandi.

Și atunci cum ieși din acel moment și faci un alt pas către viață? Cum conștientizezi că nu ești victimă, că nimic din ceea ce s-a întâmplat nu trebuie să îți otrăvească sufletul pentru restul vieții tale?

Nu poți decât prin iubire. Prin iubirea totală și necondiționată pentru viață, pentru tine însăți, pentru cel care poate că s-a trezit dimineață cu intenția de a te ajuta, neștiind că va lăsa o urmă veșnică în sufletul tău. O urmă care, deși eliberată, nu se va șterge niciodată.

Puterea vine din acceptarea faptului că s-a întâmplat, nu din justificarea sa. Și din înțelegerea că NU EȘTI CEEA CE ȚI S-A ÎNTÂMPLAT.

Au trecut ani și multe intervenții pentru a ajunge la eliberarea sufletului meu. Și pot doar să îți spun că odată ce ajungi să ierți cu adevărat, doar atunci vei putea fi liberă cu adevărat.

Și dacă tu nu o poți face conștient, oferă această povară unei forțe mai mari decât tine, ofer-o Sursei Divine, care curge prin toți și prin toate.

Și roag-o să te elibereze. Iertarea nu va schimba trecutul, dar cu certitudine, îți va schimba viitorul.

Poate că viața ta a fost o serie de evenimente menite să te învețe ceva anume, poate chiar Iubirea de Sine.

Poate că nu există accidente, nici coincidențe, în acest Univers. Doar lecții care să ne ajute să ne reîntregim sufletul și să ne reafirmăm că SUNTEM SUFICIENTE cu adevărat, prin simpla existență.

Indiferent ce alegi în viață, dacă nu ai liniște sufletească, nu vei fi niciodată cu adevărat liberă. Și spun acest lucru cu certitudinea unei persoane eliberate. 💓

Dacă rezonează cu tine acest articol și simți că doreșți să aprofundezi acest proces, poți accesa aici cele 7 Zile de Detoxifiere unde ofer mai multe unelte specifice acestui proces și totodată, pașii necesari eliberării emoționale.

 

Lasă un răspuns

Mai multe
articole