Tort „Șantier” de ciocolată şi cireșe

Data

Anul acesta de ziua lui Alex am decis că tortul său va fi unul de ciocolată. Ciocolata a început să o consume recent și o adoră pur și simplu. Promit că revin și cu rețete de ciocolată neagră dar până atunci vă spun că acest tort este absolut superb! Delicios, dens, foarte bogat și sățios, a satisfăcut fiecare musafir, indiferent de vârstă și de preferințe.

Am fost inspirată să îl fac suficient de mare ca să fie loc de supliment.

Tortul are două blaturi și am folosit crema de „Nutella” atât pentru glazură cât și între cele două blaturi.

Este ușor de realizat și nu necesită mult timp de pregătiri. Puteți să îl ornați cu ce anume vă face plăcere, eu am decis să îl „stric” și să creez un șantier veritabil. Alex adoră diversele tipuri de mașini și utilaje așa că m-am gândit că este o idee potrivită. M-am inspirat din diverse imagini și a ieșit ceea ce vedeți mai jos.

Ingrediente:

Pentru blat (ingredientele sunt pentru un singur blat-puteți face unul singur sau mai mult de două, după cum preferați și după numărul de invitați)

Ingrediente uscate:

 • 2 căni de făină de migdale
 • 2 linguri și jumătate de făină de cocos
 • 1/2 de linguriță de bicarbonat de sodiu fără aluminiu
 • 1/4 de linguriță de sare de Himalya
 • 1 lingură și jumătate de pudră de cacao

Ingrediente umede:

 • 2 ouă
 • 1 cană de cremă de cocos
 • 1/4 de cană de ghee topit
 • 2 linguri de miere de albine
 • 1 cană de cireșe fără sâmburi (am luat organice, congelate)

Pentru cremă:

Ingredientele uscate se pun în robotul de bucătărie și se amestecă bine. Apoi se adaugă toate ingredientele umede cu excepția cireșelor și se mixează până când se formează aluatul. Cireșele se încorporează manual, cu o lingură.

Se pregătește o tavă cu hârtie de copt. Se așează aluatul și se coace în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de aproximativ 20-25 de minute, până când scobitoarea iese uscată din mijloc.

După ce ambele blaturi sunt coapte și răcite, se clădește tortul. Se unge primul blat cu generozitate cu cremă de Nutella. Se așează cel de-al doilea blat peste el și se glazurează întregul tort. Se lasă la frigider timp de două ore.

Mașinuțele se spală și se usucă.

După ce s-a răcit tortul, așezați-l direct pe farfuria pe care îl veți servi. Aveți grijă să fie o idee mai mare ca să puteți crea șantierul și să aveți loc de decor.

Luați cu o lingură o parte din tort-aici ține de imaginația fiecăruia. Eu am decis să distrug un colț.

Sfărmaţi cu degetele bucata desfăcută și creați șantierul în lucru. Așezați mașinuțele în diverse poziții, în funcție de rolul fiecărei mașini și puneți-le la lucru.

Ornați și încărcați camionul cu alune întregi.

Rămâne doar să puneți o lumânare și eventual niște artificii micuțe.

Sărbătoriți alături de cei dragi în sănătate, bucurie și prosperitate!

 

Savurați până la ultima bucățică.  🙂

 

4 răspunsuri

  1. Buna Anca,
   Crema de cocos este acea parte mai densa, ca o smantana groasa, pe care o gasesti la suprafata laptelui de cocos conservat. Cauta lapte de cocos in conserva si cand deschizi cutia, poti sa o iei cu lingura de deasupra. Am o reteta in care fac frisca din ea dar inca nu am apucat sa o incarc pe blog. 🙂

Lasă un răspuns

Mai multe
articole