2 rețete de smoothie cu aloe vera

Data

Beneficiile plantei aloe vera sunt cunoscute încă din timpuri străvechi, prima documentație scrisă datând din anul 2100 IC, pe o tăbliță din Mesopotamia.

A fost folosită intens de către civilizațiile străvechi iar azi are recunoaștere oficială și de către știință. Are peste 75 de elemente active, printre care vitamine (A, B1, B2, B6, B12, C, E, acid folic), minerale (calciu, sodiu, magneziu, potasiu, cupru, fier, zinc, mangan), aminoacizi, enzime etc. Aceste ingrediente au rol antioxidant, imunomodulator, antihiperlipidemic,  antibacterian, antimicotic,      antiviral, antiinflamator, digestivo-regulator, regenerator  al  ţesuturilor.

Proprietățile terapeutice sunt multiple și acoperă un spectru larg de condiții. Administrată cutanat, este folosită pentru a trata diverse tipuri de arsuri, înțepături, răni, dermatite și psoriasis precum și alte probleme ale pielii.

Administrată pe cale orală ajută mult în condiții de constipație cronică, inflamație intestinală, colită ulcerativă, ulcer peptic gastro-duodenal, colon iritabil, boală celiacă, intestin permeabil, gastrită, hipo și hiperglicemie, hepatită, rinită alergică, simptome de oboseală cronică, depresie etc.

Pe lângă toate acestea, consumul regulat de aloe vera ajută organismul în detoxifiere, regenerare și aduce un aport important de nutrienți.

S-a mai observat că aloe vera ajută mult dezvoltarea benefică a microbiomului intestinal, chiar dacă nu suferim de vreo condiție cronică neapărat.

Personal consider că datorită stilului nostru de viață cam toți ar trebui să ne sprijinim organismul și să ne răsfățăm măcar o dată pe săptămâna, dacă nu zilnic, cu puțin suc de aloe vera.

Puteți să faceți shake-uri sau smoothie-uri direct din planta mamă. Problema este că există multe tipuri asemănătoare de aloe care nu sunt planta Aloe Vera în sine așa că asigurați-vă că folosiți planta corectă. Dacă nu sunteți siguri că este planta corectă, mai bine nu riscați, pentru că nu toate plantele aloe în sine sunt benefice.

Totodată, ceea ce este extrem de important este să curățați bine coaja și să scoateți doar gelul dinăuntru pentru a nu adauga părți din frunză. Frunzele și partea aflată imediat sub frunze, ușor gălbuie și amară se numește latex. Deși este benefică pe termen scurt ca laxativ, pe termen lung ea este toxică pentru organism și poate afecta rinichii, cauzând chiar insuficientă renală. Alte efecte secundare sunt crampe abdominale, diaree, și chiar risc de cancer. Nici un extract de aloe vera din întreaga plantă sau care conține latex nu este indicat copiilor sub 12 ani. Personal, nu recomand nimănui un astfel de produs-sunt multe opțiuni benefice și minunate pe piață.

Dacă aveți o plantă sănătoasă și reală aloe vera, folosiți frunzele groase, de la bază. Tăiați frunzele și curățați coaja până când ajungeți doar la gelul acela aproape transparent și curat, fără urmă de galben sau nuanțe mai închise la culoare. Astfel vă asigurați că ați îndepărtat bine de tot partea considerată nocivă. Puteți apoi, în funcție de necesitate, să aplicați direct pe piele sau să adăugați gelul într-un shake delicios.

Mai jos v-am pregătit două rețete absolut minunate pentru detoxifiere și vitaminizare, în care am folosit suc de aloe vera pur, organic și absolut miraculos. Prefer întotdeauna să folosesc o sursă care știu că este certificată, cel puțin de către o singură instituție, prefer ca tot ceea ce folosesc pentru sănătatea familiei mele să fie organic și cultivat în cel mai sustenabil mod cu putință.

Am ales acest produs pentru că este certificat organic, provine dintr-o cultură ecologică, specifică podișului Mexican, unde există condițiile perfecte pentru cultivarea sa. Frunzele sunt culese manual, zilnic, curățate complet de coajă în condiții optime.Gelul și produsul finit este supus unor teste riguroase din partea mai multor instituții, printre care Institutul Fresenius care știm că este extrem de strict. Fiecare etapă a procesului de producție este monitorizată și testată în cel mai complex și strict mod posibil. În acest fel nu trebuie să mă îngrijorez de ceea ce consum zilnic, eu personal sau copiii mei. Totodată, producția are loc în Germania și costurile sunt accesibile.

Dacă deja aveți un produs pe care îl folosiți și cu care sunteți mulțumit, dacă ați verificat și nu conține nimic din ceea ce ar putea fi dăunător pe termen lung, atunci nu aveți nici un motiv să schimbați acest produs sau să vă puneți vreun semn de întrebare.

Dacă doriți să aflați mai multe despre sucurile cu aloe vera de la LR, atunci puteți citi aici sau îmi puteți scrie direct. Până una alta, să ne bucurăm de aceste două rețete minunate și delicioase, atât de revigorante și de benefice organismului!

Smoothie energizant

Ingrediente:

  • 1 banană bine coaptă
  • 1 cană de mango proaspăt, tăiat bucăți
  • 1 lingură de suc de lămâie proaspăt stors
  • ¼ de cană de aloe vera cu urzică (sau de suc de aloe vera combinat cu ceai de urzică)
  • ½ de cană de apă plată

Curățați banana de coajă și tăiați-o bucăți. Puneți toate ingredientele în blender și amestecați bine. Serviți imediat.

Smoothie detoxifiant

Ingrediente:

  • 1 măr verde, curățat și tăiat bucăți
  • 1 fir verde de apio (tulpină de țelină), proaspăt
  • 1 cană de rucola, proaspătă
  • ¼ de cană de suc de aloe vera cu miere (sau echivalentul din frunză proaspătă de aloe vera și 1 linguriță de miere de albine)
  • ¾ de cană de apă plată

Spălați bine rucola și firul de apio. Puneți toate ingredientele în blender. Serviți imediat.

Dacă vă face plăcere, puteți consuma direct sucul de aloe vera de la LR. Eu îl prefer pe cel cu piersică la gust, dar toate cele patru variante sunt absolut delicioase și au beneficii numeroase.

 

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.47″ custom_padding=”54px|0px|0|0px|false|false”][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

[/et_pb_text][et_pb_video src=”https://www.youtube.com/watch?v=mHHGCFL9TtI” _builder_version=”3.19.4″][/et_pb_video][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Lasă un răspuns

Mai multe
articole