Teste recomandate de doctorul William Shaw

Great Plains Laboratory

Doctorul William Shaw  a primit titlul de doctor în biochimie și fiziologie umană de la Universitatea de Medicină din Carolina de Sud și este acreditat în chimie clinică și toxicologie. Dr. Shaw a condus departamente de mari dimensiuni de endocrinologie, biochimie nutrițională, toxicologie și imunologie în cadrul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) și Laboratoarele Smith Kline. În calitate de director al Laboratorului Great Plains, Inc. din Lenexa, Kansas, s-a specializat în furnizarea de instrumente de diagnostic și tratament pentru tulburările de sănătate mintală, tulburările mitocondriale, bolile neurologice, problemele cronice de sănătate și bolile imune.

Doctorul William Shaw este recunoscut pentru contribuția sa imensă în cercetarea și tratarea autismului și este autorul a două cărți de excepție, în care a adunat toate concluziile muncii sale de o viață.

Testul Acizilor Organici a fost conceput special pentru a oferi o imagine complexă asupra metabolismului pe baza unei evaluări complete a 74 de metaboliți urinari unici. Identificarea suprapopulării cu fermenți sau bacterii poate ajuta la stabilirea unui tratament eficient, care poate eradica sau reduce considerabil simptomele pacienților și poate crește semnificativ probabilitatea de recuperare.

Testul de acizi organici

Testul de acizi organici oferă o imagine asupra metabolismului pe baza unei evaluări complete a 74 de metaboliți urinari unici. Aceste molecule mici de acizi organici sunt produse secundare ale activității celulare umane, ale digestiei alimentelor și ale metabolismului florei gastrointestinale. Testul de acizi organici evaluează suprapopularea cu bacterii și fermenți, nivelurile de vitamine și antioxidanți, metabolismul acizilor grași, defectele metabolice congenitale (inclusiv nivelurile de oxalați), nivelurile neurotransmițătorilor, funcția mitocondrială, stresul oxidativ, detoxiferea și multe altele.

Unii compuși organici sunt produși ca urmare a unei suprapopulări cu fermenți gastrointestinali și/sau cu specii de bacterii din cauza unei defciențe a funcției imunitare sau a expunerii la antibiotice cu spectru larg. Identifcarea suprapopulării cu fermenți sau bacterii poate ajuta la stabilirea unui tratament efcient, care poate eradica sau reduce considerabil simptomele pacienților și poate crește semnifcativ probabilitatea de recuperare.

Ce anume studiază analiza acizilor organici

FERMENȚII ȘI BACTERIILE: O evaluare precisă a fermenților și a bacteriilor intestinale. De asemenea, detectează metaboliții toxici specifci ai bacteriei Clostridium. Infecția cu Clostridium este asociată cu afecțiuni intestinale, însă unii dintre metaboliții toxici eliberați, cum ar f 4-cresol și HPHPA, pot inhiba neurotransmițătorii cheie din creier, inclusiv transformarea dopaminei în norepinefrină, exacerbând simptomele unei varietăți de tulburări neuropsihiatrice. Fermenții intestinali, precum Candida albicans, pot produce toxine care sunt asociate cu diverse afecțiuni. Când se fixează pe peretele intestinal, pot cauza sindromul intestinului permeabil, care poate amplifca alergiile alimentare și poate împiedica absorbția vitaminelor și a mineralelor.

NUTRIȚIA: VITAMINELE ȘI ANTIOXIDANȚII: Mai mulți markeri nutriționali indică nivelurile esențiale de vitamine și antioxidanți, inclusiv vitaminele B12, B6, B5, B2 și C, coenzima Q10, N-acetilcisteina și biotina (vitamina H). Defcitul acestor vitamine și antioxidanți este asociat cu o varietate de probleme de sănătate cronice.

METABOLISMUL ACIZILOR GRAȘI: Testul de acizi organici măsoară opt cetone specifce și metaboliți ai acizilor grași. Nivelurile ridicate ale acestor acizi grași pot f indicatori ai malnutriției proteice, diabetului de tip I, proliferării grave a GI Candida, diverselor disfuncții genetice și pot cauza hipoglicemie și letargie.

NEUROTRANSMIȚĂTORII: Nivelurile acidului homovanilic (HVA) și ale acidului vanilmandelic (VMA), metaboliții neurotransmițătorilor, dopamina și epinefrina / norepinefrina. Nivelurile ridicate de HVA și nivelurile scăzute de VMA pot f cauzate de infecția cu Clostridium sau de unii dintre produșii săi secundari, cum ar f HPHPA, 4-cresol, acid 4-hidroxifenilacetic sau intoxicația cu plumb.

FUNCȚIA MITOCONDRIALĂ: Testul de acizi organici include markeri pentru 6 metaboliți ai ciclului Krebs și 2 metaboliți aminoacizi specifci. Valoarea crescută a acestor metaboliți poate indica disfuncția căii energetice a mitocondriilor și defcitul unei varietăți de vitamine și enzime importante, necesare pentru o sănătate mitocondrială optimă.

DEFECTELE METABOLICE CONGENITALE: Nivelurile crescute de oxalați pot indica boli congenitale, hiperoxaluria tip I și tip II, find, de asemenea, cauza stărilor inflamatorii. Testul include, de asemenea, markeri pentru alte defecte metabolice congenitale, în special pentru metaboliții ciclului glicolitic.

DETOXIFIEREA ȘI STRESUL OXIDATIV: Capacitatea de detoxifere a organismului este evaluată prin analizarea nivelurilor de glutation. Glutationul este unul dintre cei mai importanți și mai puternici antioxidanți și este frecvent deficitar în autism și în alte afecțiuni cronice. În plus, acidul orotic este inclus în test. Nivelurile ridicate de acid orotic sunt cel mai frecvent asociate cu intoxicația cu amoniac.

 

Pentru a comanda acest test vă rugăm să ne scrieți la contact@acasaladaniela.ro sau să ne contactați la telefon 0742-546.946.

Kitul se trimite prin curier direct la dumneavoastră acasă. Plata se face cu cardul, direct la sediul laboratorului Great Plains Laboratories.

 

Testul costă $259, iar transportul către laborator $74.

Pentru orice întrebări vă stăm la dispoziție.