Nutrigenomica este studiul interacțiunii (interacțiunilor) dintre nutriția unei persoane și genele sale unice. Prin testarea mutațiilor genetice, avem posibilitatea de a determina care sunt genele care nu permit corpului să funcționeze corect și modul în care nutriția cuiva poate exacerba problema. Dar cum apar aceste mutații genetice și sunt toate nocive?

ADN, cromozomi și gene: elementele noastre de bază personalizate

Corpul dvs. are trilioane de celule, fiecare cu aceleași instrucțiuni personalizate prin ADN-ul dvs. unic. ADN-ul din fiecare celulă este aranjat în perechi de cromozomi. Cele 23 de perechi de cromozomi sunt apoi aranjate în segmente scurte de ADN – gene. Aceste gene continuă să dicteze ce procese apar în interiorul celulelor, construind în cele din urmă fiecare parte a corpului și ajutându-l să funcționeze în mod corespunzător. Când genele noastre nu mai dictează instrucțiunile corecte, sănătatea noastră începe să se degradeze.

Ce sunt SNP-urile?

Polimorfismele uninucleotidice sau SNP apar atunci când o celulă se divide în două pentru a face o nouă celulă, dar nu îi copiază corect ADN-ul, lăsând noua celulă cu un set incomplet de instrucțiuni genetice. Deși nu fiecare SNP (sau „mutație” genetică) creează o diferență sau un simptom observabil, SNP-urile specifice pot provoca haos unei persoane.

Cum poate fi de ajutor testarea mutației genetice

Testarea SNP permite pacienților și medicilor lor să obțină o mai bună înțelegere a ceea ce se întâmplă la nivel genetic și celular. Prin Proiectul Genomului Uman și prin alte cercetări, comunitatea științifică a început să identifice punctul de vedere fizic și funcțional al anumitor gene. Această informație și testarea ADN-ului pentru SNP au ajutat oamenii de știință și medicii să determine care SNP (mutații) sunt nocive și care sunt benigne. Atunci când un pacient participă în prezent la testarea SNP, medicii își pot concentra atenția asupra mutațiilor genetice care pot cauza rănirea sau disconfortul pacientului și le pot trata în consecință.

Abordarea noastră față de testarea SNP

Testele noastre nutrigenomice sau despre genomica nutrițională Genomix Nutrition evaluează 26 sau 55 de gene pentru SNP-uri. Experții noștri au identificat în cadrul acestora 6 zone și gene metabolice cheie care au impact asupra stării generale de sănătate. Testarea SNP oferă o imagine clară despre SNP-ul pe care îl are un pacient, dacă este relevant din punct de vedere medical, și recomandări nutriționale personalizate pentru a optimiza evoluţia sănătăţii pacientului.

Teste genetice funcționale pentru sănătate și bunăstare

Nutrigenomica este adesea descrisă drept viitorul medicinii și al nutriției. Cu Genomix Nutrition, nu trebuie să așteptați: Genomix Nutrition aduce această știință de ultimă generație medicilor și pacienților din întreaga lume în zilele noastre. Cu un simplu test ADN, un pacient poate afla despre mutațiile sale genetice, modul în care îi afectează sănătatea și modul în care nutriția crește sau reduce susceptibilitatea la anumite boli, patologii sau efecte secundare. Deoarece genele ne definesc corpurile, le folosim ca instrumente pentru a afla mai multe despre circumstanțele unice ale fiecărui pacient și cum poate ajuta nutriția.

“Scopul și obiectivul panoului Genomix Nutrition este de a evalua și de a trata nutrițional deficitele funcționale prezente într-un individ. Mulți devin frustrați și în conflict atunci când cercetează SNP-urile în mod izolat. Recomandarea mea este să privească polimorfismele și biochimia în ansamblul lor ca întreg și nu prin SNP-uri izolate și studii de corelație. Trebuie să ne educăm cu această cunoaștere pentru a fi de folos pacienților noștri “. – Kendal Stewart, MD