_dsc2079a
Loţiune solidă de corp

Data

Dacă nu aţi încercat loţiunea solidă de corp până acum, e timpul o faceţi. E o versiune perfectă pentru sezonul rece, când avem nevoie de o hidratare mai intensă a pielii, dar se poate folosi cu încredere şi pe timp de vară, când avem nevoie de ceva care ne liniştească pielea după timpul petrecut la soare.

Această reţeta include numai ingrediente naturale şi are un miros delicios şi proaspăt de portocală dulce: uleiul de cocos care hidratează în profunzime, cu efect antibacterian şi antifungic, untul de shea, bogat în vitamine şi acizi graşi pentru stimularea producţiei de colagen, ceara de albine care păstrează hidratarea pielii şi totodată menţine lotiunea în stare solidă, vitamina E, cu rol în menţinerea fermităţii pielii şi în reducerea ridurilor dar totodată un bun conservant natural şi uleiul esenţial de portocală dulce cu multe atribuţii, cum ar fi antiinflamator, antiseptic, tonic, antidepresiv, bogat în antioxidanţi şi cu un miros absolut divin!

Pentru a folosi loţiunea solidă de corp este suficient o ţineţi puţin în palmă şi o aplicaţi pe zona dorită. Ea se va încălzi de la temperatura propriului corp şi va elibera un strat subţire pe suprafaţa pielii.

Pentru această reţetă nu conţine decât ingrediente solide şi uleiuri esenţiale, are termen de valabilitate de până la un an de zile, aşa eu de obicei fac mai multe bucăţi odată şi le păstrez în dulăpiorul din baie pentru propria mea rutină de îngrijire a pielii sau le am la îndemână pentru câte un cadou natural când se iveşte ocazia.

Ingrediente:

  • 1 cană ulei de cocos
  • 1 cană unt de shea
  • 1 cană ceară de albine purificată
  • 1 linguriţă vitamina E (eu am folosit capsule)
  • 15 picături ulei esenţial de portocală dulce

Topiţi ceara împreună cu uleiul de cocos şi cu untul de shea într-un vas pe baie de abur.

Luaţi de pe foc vasul şi adăugaţi vitamina E şi uleiul esenţial de portocală dulce.

Turnaţi în forme de silicon-eu am avut câteva forme pentru săpun şi le-am folosit pe acelea dar orice fel de formă este potrivită.

Se păstrează la temperatura camerei, într-un container sau pe raft, eu de obicei le învelesc în folie alimentară. Nu ţineţi lotiunea solidă direct în lumina soarelui sau la temperaturi ridicate pentru se va topi.

 

 

Lasă un răspuns

Mai multe
articole