A venit vremea trandafirilor înfloriţi şi trebuie să mulţumesc Adelei, cumnata mea, pentru minunatele petale dăruite din trandafirul său comestibil.
Sunt atât de parfumate şi de aromate încât am decis repede să prepar apă de trandafiri proaspătă şi să încropesc reţete noi.
O parte dintre petale le-am uscat deja pentru că am planuri cu ele pentru mai târziu. Am să revin asupra lor.
De data aceasta am realizat apa de trandafiri în alt mod.
Am pus toate petalele adunate într-un vas mare şi le-am acoperit cu apă plată-doar suficient cât să fie acoperite în totalitate, nu mai mult de atât.
Am luat un vas termorezistent şi l-am aşezat în mijlocul vasului mare pe care l-am acoperit cu capacul său, aşezat invers, cu susul în jos, ca să zic aşa.
Am dat drumul la foc şi am permis apei să fiarbă încet.
Peste capac am pus cuburi de gheaţă pentru a înteţi procesul de condensare. Odată topită gheaţa, am luat apa de pe capac cu un polonic şi am aşezat alte cuburi de gheaţă peste capac, repetând procesul de câteva ori, până când petalele au început să se decoloreze.
Astfel, în vasul termorezistent dinăuntru am colectat cea mai pură apă de trandafiri, cu o aromă incredibilă!
O parte am pus-o la frigider pentru diferite reţete imediate, iar o parte am congelat-o pentru uz ulterior.
Pentru a congela apa de trandafiri cel mai simplu este să folosiţi formele pe care deja le aveţi pentru cuburile de gheaţă sau orice alte forme mai aveţi prin casă şi vă face plăcere să le folosiţi. Odată congelate, scoateţi cuburile din forme, mutaţi-le într-o pungă şi păstraţi-le la congelator.
2 răspunsuri
Bunica, Dumnezeu să o ierte, făcea dulceață de trandafiri. Era divină. Sunt sigură că și apa dvs. are același gust.
Sunt sigura ca era divina si ca bunica dumneavoastra era minunata! Sper ca apa mea de trandafiri sa fie pe masura asteptarilor. 🙂
Va imbratisez cu drag!