Apă de trandafiri comestibili

Data

A venit vremea trandafirilor înfloriţi şi trebuie mulţumesc Adelei, cumnata mea, pentru minunatele petale dăruite din trandafirul său comestibil.

Sunt atât de parfumate şi de aromate încât am decis repede  prepar apă de trandafiri proaspătă şi încropesc reţete noi.

O parte dintre petale le-am uscat deja pentru am planuri cu ele pentru mai târziu. Am revin asupra lor.

De data aceasta am realizat apa de trandafiri în alt mod.

Am pus toate petalele adunate într-un vas mare şi le-am acoperit cu apă plată-doar suficient cât fie acoperite în totalitate, nu mai mult de atât.

Am luat un vas termorezistent şi l-am aşezat în mijlocul vasului mare pe care l-am acoperit cu capacul său, aşezat invers, cu susul în jos, ca  zic aşa.

Am dat drumul la foc şi am permis apei fiarbă încet.

Peste capac am pus cuburi de gheaţă pentru a înteţi procesul de condensare. Odată topită gheaţa, am luat apa de pe capac cu un polonic şi am aşezat alte cuburi de gheaţă peste capac, repetând procesul de câteva ori, până când petalele au început să se decoloreze.

Astfel, în vasul termorezistent dinăuntru am colectat cea mai pură apă de trandafiri, cu o aromă incredibilă!

O parte am pus-o la frigider pentru diferite reţete imediate, iar o parte am congelat-o pentru uz ulterior.

Pentru a congela apa de trandafiri cel mai simplu este folosiţi formele pe care deja le aveţi pentru cuburile de gheaţă sau orice alte forme mai aveţi prin casă şi  face plăcere le folosiţi. Odată congelate, scoateţi cuburile din forme, mutaţi-le într-o pungă şi păstraţi-le la congelator.

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Mai multe
articole