_DSC8465a
Balsam de buze natural în 2 culori

Data

gândeam acum într-o zi cum putea fac un balsam de buze în totalitate natural, doar din ingredientele pe care le aveam prin casă.
Şi uite aşa am încropit o reţetă rapidă şi simplă.
Aveţi nevoie de orice fel de containere pentru balsam, poate fi şi un container mai vechi pe care l-aţi golit şi îl refolosiţi. Eu am avut containere mici din plastic, cumpărate special pentru a-mi face balsam de buze în ele sau parfum solid.
Mai aveţi nevoie de următoarele:

 • 3 linguri unt de cacao
 • 1 lingură unt de cocoş
 • 1 pungă ceai frăguţe, căpşuni sau orice alt fruct preferaţiacesta va influenţa culoarea şi mirosul balsamului vostru de buze
 • 1 linguriţă miere.


 • Se topesc unturile şi se adaugă plicul de ceai înăuntru până iese aromă şi culoarea din el. Eu am turnat apă fierbinte peste el înainte de a-l adaugă în unturi pentru a porni mai repede procesul de infuzare. Înainte de a se răci complet, adăugaţi linguriţa de miere şi turnaţi în forme.

  _DSC8378
  Se întăreşte în câteva ore, chiar mai repede dacă le lăsaţi la frigider.

  _DSC8477a

  2 răspunsuri

   1. Asa este, mare parte din miere se lasa la baza balsamului si preia mare parte din culoare, de acolo si rezulta cele doua nuante dar ramane si in uleiuri suficienta cantitate incat intreg balsamul sa fie dulce si placut la atingere. 🙂

  Lasă un răspuns

  Mai multe
  articole