sampon
Dr. Bronner şi o reţetă de şampon din săpun de castilia

Data

Un impediment pe care îl are organismul unui copil cu autism este faptul nu se poate debarasa singur de toxine. Am citit mult pe tema aceasta şi am realizat un factor important este toxicitatea mediului-fie el extern sau intern.
Aşa am început prin a înlocui treptat toate produsele pe care le cumpărăm de obicei din magazine-atât cele de igienă corporală cât şi produsele de curăţenie. Iniţial gândeam doar la Alex şi la cum puteam îl ajut se simtă mai bine.
Dar apoi, cu cât citeam mai mult despre ingredientele din produsele obişnuite de pe rafturi cu atât îngrozeam mai tare la gândul toate aceste ingrediente ale căror nume nici măcar nu le puteam reţine ajungeau să facă parte din corpul meu. Şi toate acestea zilnic, încă de la primele ore ale dimineţii, de multiple ori pe zi-gândiţi, de câte ori ne spălăm pe mâini, pe dinţi, ce mai întreb de creme de corp, antiperspirante, deodorante, parfumuri, creme de faţă, oh daşi ce mai spun de acele momente de relaxare în care stăteam cu drag într-o baie cu diferite produse pentru aşa zisă răsfăţare a pielii sau în care copiii se bălăceau în vană plină cu spume cu aromă de banană sau gumă de mestecat… trec fiori pe şira spinării
Sunt numeroase studii în legătură cu toxicitatea produselor cosmetice şi efectul lor asupra sănătăţii, studii care confirmă prezenţa parabenilor, a derivatelor petroliere, a metalelor grele în produsele de igienă corporală.

Spre deosebire de alimentele pe care le ingerăm şi care trec prin tractul digestiv, proces în care organismul are capacitatea şi timpul necesar facă o selecţie importantă a elementelor care ajung în sânge, produsele pe care le aplicăm direct pe piele nu trec prin aceleaşi procese şi în mai puţin de 1 minut, ingredientele lor fac parte deja din fluxul sanguin.

Căutând produsele cele mai potrivite am descoperit Dr. Bronner pe când eram în Malta şi am rămas impresionată nu doar de calitatea produselor sale ci şi de întreaga poveste a companiei, a misiunii şi viziunii sale. Unde altundeva mai găseşti un produs 100% organic, fără conservanţi sintetici, fără agenţi de spumare şi de îngroşare, doar din ingrediente vegetale, conceput de către o companie extraordinară, cu o viziune fantastică, implicată în clauze filantropice, unde membrii din consiliul de conducere câştigă cel mult de 5 ori faţă de anagajatul cu cel mai mic salariu?

Şi cât de simplu este foloseşti un singur produs  pentru toate nevoile caseica şampon, gel de dus, pastă de dinţi, spumant pentru baie, detergent, şi mai ales pentru igiena copiilor încă de la naştere?

Aşa am decis dacă un produs este sănătos dacă îl înghit accidental este suficient de sănătos să il pun pe piele.

Iar după ce am citit despre misiunea şi viziunea companiei, despre implicarea sa în comunităţi din întreaga lume şi despre toate efectele sale benefice am decis acesta este un produs pe care îl voi folosi veşnic.
Întoarsă în România am venit cu 2 sticle de Dr. Bronner în geamantan gândindu la următoarea comandă pe care urmă o fac prin Anglia când, spre plăcuta mea surprindere, am descoperit deja există Dr. Bronner România.
Căutând vorbesc cu ei am dat de o voce caldă, veselă şi optimistă de capătul celalalt al firului… rog, al telefonului mobil.  Parcă ne ştiam de o viaţă
Şi cât m-am bucurat găsesc o echipă de oameni frumoşi, care împărtăşesc viziunea lui Dr. Bronner şi care vor producă o schimbare şi în România!

Va invit cu drag pe site-ul lor aflaţi mai multe despre ei şi despre produsele pe care le comercializează şi impactul pe care îl are acest fapt.

Dintre toate săpunurile Dr. Bronner cel mai des folosesc săpunul lichid de castilia simplu, inodor.
M-am obişnuit îl folosesc baza pentru cam toate produsele pe care mi le fac eu acasă. Acesta se poate folosi şi doar aşa cum este. Doar mie îmi place fiu creativă şi adaug diferite ingrediente care aduc mici schimbări în textură sau miros.

13835706_562758417259746_1143425485_o
Azi va împărtăşesc o reţetă de şampon şi gel de duş cu lapte de cocos. Ador textura fină şi catifelată pe piele, iar laptele de cocos ajută la hidratarea şi stimularea creşterii firului de păr şi aduce un plus de vitamine şi minerale, cum ar fi C, E, B1, B3, B5, B6, calciu, seleniu, fier, magneziu şi fosfor.
Pentru reţetă aveţi nevoie de următoarele:

  • 1/3 cană săpun castilia
  • ¼ cană lapte cocos
  • 7.5 picături ulei de jojoba/argan/ricin
  • ¼ cană apă distilată
  • 15 picături uleiuri esenţiale după preferinţăopţional, dacă  face plăcere.

Folosiţi un container curatputeţi recicla aici un container gol de şampon sau gel de duş. Amestecaţi toate ingredientele şi folosiţi conţinutul în decurs de o săptămână.
Se poate păstra pentru mai mult timp la frigider-depinde de termenul de valabilitate al laptelui de cocos.

_DSC8335

 

Lasă un răspuns

Mai multe
articole