Caramele sărate din unt de arahide

Data

După cum vă mai povesteam, la noi în casă untul de arahide este de neînlocuit. Lui Alex îi place atât de mult încât pur și simplu sunt nevoită să îl ascund pentru a nu fi devorat tot într-o secundă.

De data aceasta am făcut niște caramele sărate delicioase și extrem de sățioase, bogate în multe vitamine, minerale și grăsimi benefice pentru că am combinat untul de arahide cu unt de cocos presat la rece și cu miere de albine din zone sălbatice, de munte.

A ieșit o bunătate de la care nu m-am abținut nici eu, deși nu sunt mare amatoare de unt de arahide.

Rețeta este simplă, rapidă și nu necesită coacere.

Aveți nevoie de următoarele:

  • 1 cană și jumătate de unt de arahide organic, simplu, fără nici un alt ingredient
  • 1/2 de cană de unt de cocos organic, presat la rece
  • 1/4 de cană de miere de albine
  • 2 linguri de ghee
  • 1/2 de linguriță de sare de Himalaya fină
  • 1/2 de linguriță de sare de mare cristale mari, fără iod

Se topesc toate ingredientele, mai puțin sarea de mare, într-un vas în baie de aburi. Aveți grijă ca vasul în care topiți ingredientele să nu atingă apa care fierbe dedesupt.

Cu un mixer manual mixați amestecul în timp ce este încă pe foc.

Când devine omogen, turnați-l într-o tavă pregătită cu hârtie de copt, pentru congelator.

Presărați cristalele de sare de mare deasupra și lăsați la congelator timp de o oră.

Apoi mutați conținutul în frigider.

Eu am făcut două porții, le-am tăiat cuburi și le-am lăsat pe foaia de copt, la congelator până au înghețat complet. Le-am mutat într-o pungă închisă ermetic, tot în congelator.

Când Alex are poftă de caramele din unt de arahide, scot câteva și le las în frigider sau afară ca să le poată consumă cu plăcere.

Dacă le păstrați la temperatura camerei se vor înmuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe
articole