Deodorant solid cu ingrediente naturale

Data

Sunt o persoană aflată în continuă mişcare, iar sportul a fost parte importantă din viaţa mea, aşa nu e de mirare deodorantul antiperspirant era un produs nelipsit din dulăpiorul din baie şi totodată folosit cu stricteţe.

Ajungând preocupe lista de ingrediente de pe orice produs pe care intenţionam îl cumpăr, indiferent dacă era digerabil sau dacă urma  îl aplic pe piele sau îl folosesc în căminul meu, pot spune cu stupoare am rămas uimită de ce am descoperit pe eticheta deodorantului meu şi de diferitele studii care susţineau aceste ingrediente duc la consecinţe serioase în sănătate, de la probleme ale sistemului nervos, dezechilibre hormonale, probleme ale ficatului, până la cancer de sân.

Enumerând doar câteva-aluminiu, triclosan, parabeni, inclusiv propilenglicol, catalogat ca neurotoxină, am luat repede decizia de a face curăţenie strictă în dulăpiorul din baie. Bineînţeles m-am orientat spre produsele naturale realizate cu drag de micii producători sau chiar în comerţ, în magazinele sau farmaciile verzi.

În timp am început îmi prepar repede acasă cam tot ce aveam nevoie şi am ajuns experimentez cu diferite ingrediente naturale, până când am creat diferite produse pe placul meu.

Aceasta este o reţetă blândă de deodorant solid, potrivită şi pentru pielea sensibilă, fără bicarbonat de sodiu şi fără nici un fel de element artificial. Uleiurile esenţiale au rol antibacterian şi emană un miros plăcut, untul de shea şi uleiul de cocos hidratează, iar ceara de albine  protejează împotriva transpiraţiei în exces în timp ce lasă pielea să respire.

Ingrediente:

 • 1/4 cană ulei de cocos
 • 1/4 cană unt de shea
 • 1/4 cană şi o lingură de ceară de albine purificată
 • 1/4 cană pudră de arrow
 • 10 picături ulei esenţial de arbore de ceai
 • 10 picături ulei esenţial de lavandă

Se topeşte ceara de albine împreună cu uleiul de cocos şi untul de shea într-un vas pe baie de abur. Aveţi grijă nu le încălziţi prea tare. Adăugaţi uleiurile esenţiale şi apoi pudra de arrow până când amestecul devine omogen.

Turnaţi-le în containere vechi, reciclate, de deodorant antiperspirant.

 

 

2 răspunsuri

 1. Buna ziua,
  Citesc cu mult interes toate informatiile atat de pretioase pentru cei carora le pasa de sanatatea lor, pe care dvs le-ati pus loa dispozitia celor interesati, si vin catre dvs cu urmatoarea intrebare: exista varianta de putea cumpara produse manufacturate dupa retetele dvs? Adica as dori sa procur si eu astfel de minunatii facute in casa daca se poate.
  Va multumesc anticipat pentru raspuns si va doresc o seara minunata!
  Cu stima,
  Catalina Paun.

Lasă un răspuns

Mai multe
articole