Odorizant solid pentru toaletă

Data

Pentru cei cu sensibilităţi sau pentru toţi cei care preferă un stil de viaţă verde, odorizantele de toaletă din comerţ pot fi un factor de stres datorită chimicalelor pe care le conţin.

Am conceput aceast produs de casă pentru este uşor de realizat, sănătos, eficient şi ieftin, majoritatea ingredientelor le aveţi deja prin bucătărie.

Se ştie bine bicarbonatul de sodiu este folosit cu succes în gospodărie, iar uleiul esenţial de lămâie are rol dezinfectant, antiseptic, purificator şi proprietăţi antifungice. Mirosul sau crează o senzaţie de prospeţime, aşa mi s-a părut extrem de potrivit în cazul acesta dar la fel de bine puteţi folosi şi alte uleiuri esenţiale cu rol asemănător, cum ar fi lavandă, mentă, eucaliptul, maleuca etc.

În proiectul meu am avut parte de ajutor din partea copiilor aşa a fost chiar distractiv. Nu numai am petrecut puţin timp împreună, dar au înţeles şi motivul pentru care am decis realizăm singuri aceste odorizante în loc cumpărăm altele din magazin.

Pentru această reţetă aveţi nevoie de următoarele:

  • 1/2 cană de bicarbonat de sodiu
  • 1 cană de acid citric (sare de lămâie)
  • coaja de la o lămâie
  • 30 de picaturi de ulei esenţial de lămâie
  • un borcan care se închide ermetic, pentru păstrarea lor
  • forme din silicon, după preferinţă

Am pus bicarbonatul de sodiu cu acidul citric şi coaja de lămâie într-un vas de porţelan. Apoi am adăugat treptat uleiul esenţial, amestecând bine cu o mână pentru a evita o eventuală reacţie cu bicarbonatul. Consistenţa trebuie ajungă precum cea a nisipului ud.

Apoi am adăugat conţinutul în formele alese de către Andrei, băiatul meu mai mare. Am apăsat puţin peste ele şi le-am desfăcut cu grijă direct pe o tavă pregătită cu hârtie cerată. Nu  faceţi griji, nu trebuie coapte, dar trebuie lăsate la uscat şi mi s-a părut cea mai simplă metodă de a face acest lucru.

Când le scoateţi din forme par fragile dar se întăresc după câteva ore.

_dsc1121a

Se păstrează într-un borcan cu închidere ermetică. Dacă aveţi senzaţia dispare din uleiul esenţial puteţi mai adăugaţi câteva picături chiar acolo, peste ele, în borcan.

_dsc1164a

 

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Mai multe
articole