Poate că v-am mai povestit cât de mult ne place lintea, în special lintea roşie.
În Dieta Carbohidraţilor Specifici lintea este permisă dacă se ţine la înmuiat 12 ore, timp în care schimbăm apa de câteva ori, până când aceasta rămâne limpede, motivul fiind îndepărtarea carbohidraţilor complecşi din coajă, pentru cei cu anumite lipsuri în procesul lor de digestie.
Astfel, lintea odată ţinută la înmuiat se găteşte fără nici o restricţie şi are nenumărate beneficii în sănătate, fiind bogată în vitamine, minerale şi fibre.
Pentru această reţeta aveţi nevoie de următoarele:
- 300 de grame de linte roşie, înmuiată în apă timp de 12 ore
- 200 de grame de sos de roşii sau roşii pasate
- 1 ceapă albă mare
- 1/2 de căpățână de broccoli tăiată mărunt
- 2 mâini de spanac baby
- 1 cană de apă
- 1/4 cană cremă de cocos
- 2 linguri de ulei de cocos
- 1 legătură de pătrunjel verde, tăiat mărunt
- 1 foaie de dafin
- 1 linguriţă turmeric
- 1 linguriţă ghimbir pudră
- 1 linguriţă curry pudră
- sare şi piper după gust
Am călit ceapa în cele două linguri de ulei de cocos şi am turnat sosul de roşii peste ceapă. Am adăugat lintea şi cana de apă şi am lăsat-o să fiarbă. Dacă este înmuiată, lintea roşie fierbe foarte repede. Dacă vedeţi că scade apa prea tare, mai puneţi după preferinţă. După aproximativ 20 de minute am adăugat crema de cocos, condimentele şi foaia de dafin. Am pus în final şi broccoli şi spanacul în vas şi le-am lăsat puţin să se gătească sub capac, la foc mic.
Am luat de pe foc şi am presărat pătrunjelul verde, tăiat proaspăt.
Un deliciu atât pentru noi cât şi pentru musafirii din acea zi!