Tocăniţă de ciuperci

Data

Pot  asigur această reţetă va plăcea tuturor şi nici nu veţi realiza nu conţine nici un derivat din lapte!

Este ideală ca garnitură sau pur şi simplu lângă un pireu din conopidă sau cu nişte spaghete din dovlecel pentru zilele de post.

Eu am combinat două feluri de ciuperci pentru simpla noastră plăcere a gustului dar voi puteţi folosi orice fel de ciuperci preferaţi.

Am folosit:

  • 500 grame ciuperci Pleurotus tăiate felii
  • 250 grame ciuperci Champignon întregi, pitice
  • 1/3 cană cremă de cocos
  • 1 ceapă albă
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 2/3 cană fulgi de drojdie inactivă
  • 1 linguriţă de sare
  • piper după gust
  • 1 legătură de pătrunjel verde

Am călit puţin ciupercile şi ceapa în cele două linguri de ulei de cocos. Apoi am adăugat apă până am acoperit bine conţinutul. Am lăsat fiarbă şi spre final am adăugat condimentele şi crema de cocos.

Am mai lăsat la fiert încă 10 minute şi am adăugat şi fulgii de drojdie inactivă.

Am luat de pe foc şi am presărat pătrunjelul verde la final.

 

Lasă un răspuns

Mai multe
articole