Supă cremă de dovleac

Data

Ah, sezonul dovleacului…o adevărată binecuvântare putem avea atâta flexibilitate din partea unei singure legume!

Folosesc dovleacul aproape în orice, de la tocăniţe, supe, la reţete de biscuiţi, pâine şi bineînţeles, minunata supă cremă, atât de delicioasă şi de mângâietoare în acest anotimp rece!

Reţeta aceasta a fost creată de către soţul meu într-o zi ploioasă de octombrie. Noi am fost foarte încântaţi cu toţii, aştept şi părerile voastre. 🙂

Ingrediente:

  • 1/4 de dovleac mai mare, copt şi tăiat bucăţi
  • 10 ciuperci champignon
  • 1 ceapă
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 păstârnac răzălit
  • sare, piper după gust
  • 1 linguriţă şi jumătate de turmeric

Se călesc ciupercile cu ceapa şi usturoiul în puţin ghee. Apoi se pun împreună cu restul ingredientelor într-un vas cu apă, la fiert.

Odată fierte se fac cremă în blender.

Puteţi decora cu seminţe de dovleac şi pătrunjel verde, tăiat mărunt.

 

Lasă un răspuns

Mai multe
articole