Această reţetă nu conţine deloc proteină animală, deci poate fi o variantă bună şi pentru zilele de post.
Am folosit următoarele:
- 7 vinete mici
- 1 dovlecel de dimensiune medie
- 2 cepe
- 2 căţei mari de usturoi
- 7 ciuperci champignon
- 1 morcov mare
- 1 ardei gras de dimensiune medie
- 1 legătură mică de pătrunjel verde
- 1 linguriţă de turmeric
- sare şi piper după gust
- 1 lingură de ghee pentru sotat
Am dat legumele pe răzătoare pentru a ieşi cât mai mărunte–aceasta nu este decât o preferinţă personală. Puteţi să le tăiaţi mărunt sau mai mare, după cum va face plăcere.
Am spălat vinetele şi le-am tăiat în jumătate. Le-am pus pe o tavă la cuptor cu puţină sare până s-au copt suficient cât să scobesc uşor conţinutul cu o furculiţă.
Până ce vinetele au stat la cuptor am sotat legumele cu lingura de ghee şi condimentele.
Am scobit vinetele şi am amestecat conţinutul cu legumele sotate. Le-am mai lăsat la cuptor aproximativ 10 minute pentru a se combina aromele gătindu-se împreună.
La sfârşit am adăugat pătrunjel verde, tăiat mărunt.