Vinete la cuptor

Data

Această reţetă nu conţine deloc proteină animală, deci poate fi o variantă bună şi pentru zilele de post.

Am folosit următoarele:

  • 7 vinete mici
  • 1 dovlecel de dimensiune medie
  • 2 cepe
  • 2 căţei mari de usturoi
  • 7 ciuperci champignon
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras de dimensiune medie
  • 1 legătură mică de pătrunjel verde
  • 1 linguriţă de turmeric
  • sare şi piper după gust
  • 1 lingură de ghee pentru sotat

Am dat legumele pe răzătoare pentru a ieşi cât mai mărunteaceasta nu este decât o preferinţă personală. Puteţi le tăiaţi mărunt sau mai mare, după cum va face plăcere.

Am spălat vinetele şi le-am tăiat în jumătate. Le-am pus pe o tavă la cuptor cu puţină sare până s-au copt suficient cât scobesc uşor conţinutul cu o furculiţă.

Până ce vinetele au stat la cuptor am sotat legumele cu lingura de ghee şi condimentele.

Am scobit vinetele şi am amestecat conţinutul cu legumele sotate. Le-am mai lăsat la cuptor aproximativ 10 minute pentru a se combina aromele gătindu-se împreună.

La sfârşit am adăugat pătrunjel verde, tăiat mărunt.

Lasă un răspuns

Mai multe
articole