Poate că cea mai populară metodă de a înlocui pastele din grâne în Dieta Carbohidraţilor Specifici este de a folosi dovlecelul pe post de materie primă.
O metodă simplă, sănătoasă şi foarte rapid de preparat. De fapt, dacă aveţi deja un sos preferat pregătit durează cam 10 minute să terminaţi cina.
Pentru a face spaghetele din dovlecel aveţi nevoie de un spiralator pe care îl găsiţi pe internet fără nici o problemă.
Eu am unul mai mic pe care îl pot lua uşor cu mine şi pe care îl folosesc inclusiv la salate şi unul pentru bucătăria mea, ceva mai mare şi cu două variante diferite ca grosime a pastelor.
Curăţaţi dovlecelul de coajă, fixaţi-l în spiralator şi învârtiţi uşor mânerul. Puneţi o farfurie la baza spiralatorului pe care să adunaţi pastele.
Partea din mijloc a dovlecelului în care au rămas sâmburii se aruncă sau dacă dovlecelul a fost foarte crud şi nu are sâmburi mari ci doar miez crud se poate refolosi la tocăniţe, sosuri, soteuri, după preferinţe.
“Pastele” din dovlecel se pot deshidrata puţin în cuptor sau se pot căli uşor într-o tigaie pe foc după care se adaugă sosul preferat şi se servesc imediat.