Desert din gelatină

Data

Dacă e ceva ce-i place mult băieţelului meu Andrei şi i-a plăcut întotdeauna, sunt deserturile din gelatină-sub orice formă, orice aromă, orice fel de consistenţă, orice culoare.

Se ştie gelatina are efecte benefice asupra mucoasei intestinale, ajutând la întărirea sa şi la combaterea sensibilităţilor alimentare, cum ar fi cele la gluten sau lactate şi sprijinind înmulţirea bacteriilor sănătoase în intestin, după cum atestă numeroase studii publicate în jurnale de specialitate.

Aşa , citind multe articole despre efectele secundare pe care le pot avea diferite ingrediente din deserturile cu gelatină din comerţ dar şi datorită dietei specifice de carbohidraţi, am decis să concep diferite reţete în casă. Aici aveţi una dintre ele, cu promisiunea revin cu mai multe.

Pentru copii este interesant dacă folosiţi diferite forme din silicon, dar practic puteţi realizaţi acest desert în orice fel de formă, chiar şi în boluri simple din sticlă, porţelan sau ceramică.

La această reţetă am folosit suc natural de mere şi coacăze, fără nimic altceva adăugat în el. Puteţi la fel de bine stoarceţi suc proaspăt din oricare alte fructe preferaţi.

Ingrediente:

 • 2 căni suc de mere şi coacăze
 • 3 linguri gelatină din vaci crescute pe păşune fără hormoni şi/sau antibiotice
 • 2 linguri miere
 • linguriţă suc de lămâie

Se împarte sucul în 2 căni egale. Se pune o cană de suc într-un vas de porţelan sau sticlă împreună cu cele 3 de linguri de gelatină şi se amestecă bine, până se dizolvă gelatina uniform. Se lasă deoparte şi se încălzeşte cealaltă cană de suc de mere şi coacăze pe foc până aproape de punctul de fierbere. Se ia de pe foc, se adaugă mierea şi sucul de lămâie şi se toarnă peste sucul deja îngroşat cu gelatină. Se amestecă foarte bine şi se toarnă în formele preferate.

Se lasă se întărească în forme-aproximativ  2-3 ore dacă este pus la rece. Se păstrează la frigider, într-un vas cu capac sau într-un borcan de sticlă.

4 răspunsuri

 1. Buna Alina, ma bucur mult ca iti plac retetele mele.
  Eu folosesc un anumit tip de gelatina pe care il comand de pe internet sau il aduc cand calatoresc.
  Se poate sa fie si la noi alta marca, daca intrebi la magazinele bio.
  Uite ce folosesc eu-poti sa iti comanzi cu livrare in Romania
  https://www.amazon.com/Great-Lakes-Certified-Pasture-Raised-Grass-Fed/dp/B01A1GDC34/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1499462438&sr=8-2-spons&keywords=great+lakes+gelatin&psc=1

Lasă un răspuns

Mai multe
articole