parfum solid2
Parfum solid cu ulei esenţial de lavandă

Data

Lavanda este recunoscută nu doar pentru nenumăratele beneficii în sănătate ci şi pentru parfumul său deosebit, cu rol terapeutic.

Uleiul esenţial de lavandă nu lipseşte de la noi din casă, aşa că era firesc că prima reţetă de parfum solid să se contureze în jurul său. Eu folosesc acest parfum solid nu doar pentru a-mi desfăta simţurile ci şi în caz de iritaţii ale pielii, dureri de cap, anxietate, insomnii sau înţepături de insecte.

Pentru această reţetă am utilizat cantităţi mici şi am intenţionat să fac compoziţia mai compactă, să o pot purta cu mine peste tot în aceste zile călduroase de vară, fără ca ea să se topească.

Pentru perioada mai rece prefer o compoziţie mai moale şi mai cremoasă.

Dacă nu vă place uleiul de lavandă în mod deosebit sau dacă preferaţi sau alt tip de parfum, puteţi să înlocuiţi uleiul de lavandă cu alt ulei esenţial, după preferinţă.

Pentru reţeta de parfum solid de lavandă aveţi nevoie de următoarele:

  • 2 linguri ulei de cocos
  • 3 linguri ceară de albine-eu am folosit varianta albă, purificată
  • 15 picături ulei esenţial de lavandă

Topiţi ceara într-un vas in baie de aburi. Când ceara este deja topită, adăugaţi uleiul de cocos şi amestecaţi-le. Luaţi conţinutul de pe foc şi lăsaţi-l să se odihnească puţin-ar trebui ca amestecul să fie cald, nu fierbinte, deoarece uleiurile esenţiale sunt sensibile la temperaturi ridicate şi îşi pierd proprietăţile. Amestecaţi acum uleiul esenţial de lavandă. Turnaţi conţinutul în containerul preferat-eu am ales şi de această dată containere mici de plastic, uşor de purtat în geantă sau în buzunar.
Ca termen de valabilitate folosiţi-vă de termenul oferit de ambalajul ingredientelor-uneori diferă uşor, dar ar trebui să rămână valabil peste 1 an de zile.

parfum solid

 

Mai multe
articole