Această rețetă am conceput-o pentru că m-a rugat o mămică să încerc să fac asta . Își dorea găluște pentru supa de pui, așa că m-a inspirat și îi mulțumesc pentru acest lucru.
Dar mi-am dat seama că aceste găluște se pot folosi și într-un papricaș de pui sau în alte tipuri de preparate. Sunt delicioase și sincer mie îmi plac mai mult decât galustele din gris.
Puteți să le încercați și voi, sunt atât de simplu de realizat!
Aveți nevoie de următoarele:
- 1 albuș de ou
- 1 linguriță de ulei de măsline
- 1 gălbenuș
- 1/4 de cană de făină de migdale plus încă 3 linguri
- 1 strop de sare
Se bate separat albusul și apoi se încorporează ușor în el restul ingredientelor, adăugând câte o lingură de făină de migdale odată.
Se pune un vas cu apă în care s-a presărat puțină sare la fiert. Când începe să fiarbă se da focul încet, pentru a nu fierbe tare, cu zgomot și bulbuci.
Se ia câte o linguriță din compoziție și se lasă la fiert cam 5 minute. Ies cam 9-10 găluște din această rețetă.