_DSC6927aa
Cafea cremoasă de cicoare

Data

Cred dintre toate acele mici plăceri pe care nu le poţi satisface atunci când iei remedii homeopate cel mai mult îmi lipseşte cafeaua.

Întotdeauna am adorat cafeaua, mai ales în combinaţie cu frişcă şi cu lapte, combinaţie în totalitate nepotrivită, mai ales pentru cei cu sensibilităţi pe partea de alimentaţie.

Întrebarea-cum pot înlocui cafeaua mea cu lapte a primit şi un răspuns, după nu foarte mult timp de gândire. Mi-am amintit de bunica mea şi de cafeaua ei din cicoare pe care mi-o fierbea dimineaţă.Erau alte timpuri şi nu se prea găsea cacao-în schimb cicoare se găsea pretutindeni. Pe atunci nu ştiam deloc de beneficiile minunate pe care cicoarea le avea asupra ficatului şi a sistemului imunitar sau faptul era un prebiotic excelent. bucuram doar de licoarea minunată pregătită cu mult drag de bunica mea, în fiecare dimineaţă. Am avut parte de multe amitiri frumoase alături de bunica mea iubită.

Aşa , revin la obiceiul de a savura cafeaua de cicoare mi s-a părut mai mult decât firesc.
E drept nu am mai găsit cicoare pentru fiert ci doar cicoare instant dar am zis mulţumesc şi cu aceasta.

La o cană generoasă folosesc o linguriţă plină vârf cu cicoare instant, o linguriţă de miere şi două linguriţe de crema de cocos. Umplu paharul puţin mai bine de jumătate cu apă călduţă şi restul cu lapte de caju.

Merge de minune cu brioşe din făină de cocos şi nucă, mai ales într-o zi ploioasă cea de azi.

_DSC6938

Lasă un răspuns

Mai multe
articole