ciorba legumea
Ciorbă de legume

Data

Nimic nu îmi aduce mai mult confort într-o zi răcoroasă şi ploioasă decât o ciorbă de legume.

E uşor de făcut şi uşor de digerat.

Această reţetă este potrivită pentru toţi cei care ţin Dieta Specifică de Carbohidraţi cât şi pentru cei cu intoleranţe la gluten sau cazeină.

  • 1 ceapă albă mărime medie, tăiată mărunt
  • 2 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt
  • 3-4 fire apio (tulpină de ţelină)
  • 1 morcov mărime mare, tăiat cuburi mici
  • 1 pătrunjel rădăcina, tăiat cuburi mici
  • ½ cană mazăre
  • 3-4 roşii, tăiate cuburi mici
  • 1 dovlecel mărime medie, tăiat cuburi mici
  • 2 căni conopidă tăiată mănunchiuri mici
  • 2 căni broccoli tăiat mănunchiuri mici
  • 1 cană suc de roşii
  • sare şi piper după gust (prefer sarea de Himalaya datorită conţinutului bogat de minerale)
  • 1 linguriţă turmeric (minunat efect anti-inflamator)
  • 1 mănunchi de leuştean proaspăt, tocat mărunt
  • 2 linguri ghee

Se pune ghee-ul în oala încinsă şi se adaugă ceapă, usturoiul, apio, morcovul şi pătrunjelul . Se călesc puţin împreună, apoi se adaugă restul ingredientelor cu excepţia conopidei şi a broccoli.

Se pune apă peste toate şi se fierb până sunt aproape gătite complet. Se adaugă conopidă şi broccoli şi se gătesc complet. Se stinge focul şi se adaugă leuşteanul proaspăt tăiat.

ciorba legume1a

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe
articole