Cura imposibilă. Interviu cu Amy L. Lansky PhD

Data

Îmi amintesc prima carte care mi-a fost  recomandată după ce am început caut diferite metode de tratament pentru băieţelul meu diagnosticat cu autism a fost cartea lui Amy Lansky, “The Impossible Cure”, Cura Imposibilă. Este practic povestea unei mămici care a reuşit îşi recupereze copilul din autism folosind homeopatia.

Amy L. Lansky, PhD
(www.impossiblecure.com, www.activeconsciousness.com, www.amylansky.com)

Ţin minte am citit-o cu sufletul la gură, în mai puţin de 2 zile.

Am contactat-o pe Amy imediat după ce am citit cartea şi am început un tratament homeopatic cu Alex în paralel cu Dieta Specifică de Carbohidraţi fără Lactate. Rezultatele au fost uimitoare. Cu siguranţă remediile l-au ajutat enorm de mult şi au contribuit mult la transformarea sa.

Am rămas în legătură cu Amy şi s-a bucurat şi ea de bucuriile noastre. Am decis scriu puţin despre ea şi povestea familiei  sale  şi cu permisiunea sa, traduc părţi dintr-un articol mai vechi, găsit aici.

În 1995, creşterea dramatică în ratele autismului în SUA era de abia la început, iar resursele de tratarea în  lumea autismului erau de abia în faza incipientă.

În primăvara anului 1994, când Max avea aproape 3 ani, am fost chemaţi la gadinită pentru o şedinţă şi ni s-a recomandat atenţie medicală. Max era din ce în ce mai detaşat, nu făcea contact vizual bun, nu răspundea bine la numele său şi manifesta activităţi de auto-stimulare, cum ar fi învârtitul în cerc. În timpul activităţii de poveşti de la grădiniţă părea orb şi dacă nu era ţinut în poală vreunui profesor, fugea se joace liniştit în altă parte din camera.

Atunci când alţi copii se jucau afară, profesorii îl găseau privind intens o jucărie sau un animal din sala de clasă. Cu toate în general Max părea fericit, el avea doar 10 sau 20 de cuvinte în vocabularul său şi încă nu vorbea în propoziţii din două cuvinte. Nici nu părea înţeleagă cu adevărat sau ne răspundă când vorbeam cu el.

Dacă fi încercat -i citesc la culcare, el ar fi fost peste tot în pat, rulandu-şi degetele pe perete şi pe cuvertură.  Cu toate acestea era adeptul uimitor al blocurilor şi computerelor, ştia cifrele şi literele şi adora  se uite la televizor şi danseze pe muzică.

La sfatul unui prieten logoped, nu l-am dus pe Max la clinica Universităţii Standford, care ne-a fost recomandată. Ne-a spus îl vor eticheta şi insufla un sentiment de disperare în noi.  În schimb, ea a recomandat un terapeut excelent în Palo Alto, California-o femeie care este terapeut de top şi lucrează în continuare cu copii ca Max în zona noastră. Şi care, în loc îl eticheteze, s-a pus pe treabă.

Tot în vara anului 1994 am aflat despre dieta Feingold. Unul dintre elementele cele mai suspecte pe lista lor de alimente a fost laptele pasteurizat de vacă şi Max era dependent de el! Sticla de lapte era “Iubirea” lui şi uneori bea 8 sticle pe zi. Odată ce am scos laptele din alimentaţie, un văl părea se ridice şi Max a devenit capabil construiască propoziţii din 2 cuvinte.

Era încă autist dar cu siguranţă mult mai prezent. Câţiva ani mai târziu am descoperit sensibilităţile la lapte şi alte alimente sunt extrem de caracteristice copiilor cu autism . Alte modificări de dietă pe care le-am făcut la acel moment au inclus evitarea de colorant alimentar şi porumb .

În toamna anului 1994, programările lui Max cu terapeutul său au continuat, inclusiv o sesiune săptămânală cu alţi doi băieţi de pe spectrul autismului . Max se comportăcel mai bine, dar era cel mai puţin verbal şi cel maidistanţat”.

Progresul lui Max în terapie a fost lent şi el a început manifeste simptome caracteristice autismului, cum ar fi ecolalia, ecou de vorbire. Noi eram extrem de supăraţi dar determinaţi încercăm tot ce putem.

În această stare se aflau lucrurile când am aflat despre homeopatie dintr-un articol din revista “Mothering”. Am ştiut instinctiv această formă de tratament ar putea fi răspunsul nostru . A două zi am sunat un prieten de-al meu acupuncturist şi am întrebat – unde pot găsi un homeopat ? Ea m-a trimis la John Melnychuk, un practicant care tocmai a înfiinţat o practică în Palo Alto. Am programat rapid o întâlnire şi astfel a început călătoria de recuperare a lui Max.

Mulţi cititori sunt , probabil, familiarizaţi cu utilizarea de remedii homeopate pentru afecţiuni acute minore , cum ar fi creşterea dinţilor sau gripă .

Tratamentul homeopatic se bazează pe un singur principiu fundamental numit Legea Similitudinii . De fapt , asta e ceea ce cuvântul ” homeopatie ” înseamnă literal : ” homeo ” (similar) ” pathy ” ( suferinţă ) . Legea Similitudinii prevede , în scopul de a trata un anumit set de simptome , se utilizează o substanţă care poate produce de fapt, simptome similare, într– o persoană sănătoasă . De exemplu , o modalitate de a trata senzaţia înţepătoare de ochi şi nasul înfundat de o răceală ar fi  ia Allium cepa , făcut din ceapă – pentru ceapa poate provoca simptome similare .

Cu toate acestea , mai degrabă decât ia o doză mare de substanţă ( de exemplu , consumul de suc de ceapă ) , homeopaţii utilizează doze foarte puternic potenţate , preparate printr -un proces de diluare repetată şi agitare . Aceste remedii homeopate special preparate transportă un fel de semnătură energetică a substanţei iniţiale. Această utilizare a unor doze foarte diluate, este una dintre cele mai multe moduri în care homeopatia este diferită de alte forme de medicină alternativă , cum ar fi Gemoterapia ( care utilizează tincturi de plante ) . O altă modalitate prin care homeopatia diferă de Gemoterapie este faptul remediile pot fi făcute din multe alte tipuri de substanţe în afară de plante (minerale , metale , animale ) – întradevăr , din tot ce se găseşte  în natură.

HOMEOPATIA CONSTITUŢIONALĂ ESTE CEA MAI BUNĂ PENTRU CONDIŢIILE CRONICE

În timp ce auto-tratamentul cu remedii homeopate este posibil pentru condiţii simple, limitate, cum ar fi cum ar fi o răceală sau gripă , probleme cronice şi afecţiunile grave , cum ar fi autismul, cu siguranţă necesită un tratament oferit de un homeopat bine instruit . Prima noastră întâlnire cu homeopatul nostru a fost tipică pentru acest tip de tratament „constituţional ” . John l-a observat pe Max , a ascultat toate simptomele pe care le-am relatat despre obiceiurile lui Max în legătură cu somnul şi alimentaţia , modele de sudoare , simptome fizice , comportament şi personalitate . De asemenea, el a luat în considerare perioada de gestaţie a lui Max , naşterea şi istoricul medical al familiei noastre . Această primă întâlnire a durat aproximativ două ore . După  câteva zile în care a analizat cazul , John ne-a  chemat  ne spună numele unui remediu care a simţit că a fost cel mai potrivit pentru  Max .

Este important de remarcat faptul acest tip de tratament individualizat este fundamental pentru practica eficientă a homeopatiei pentru afecţiuni cronice .

Din moment ce majoritatea oamenilor experimentează o boală acută cum ar fi gripa sau de prim-ajutor în situaţii ca o înţepătură de albină sau traumatisme craniene într-un mod destul de similar, simptomele lor sunt destul de uniforme, uşor de prezis, şi pot fi compensate cu ajutorul unui set mic, uşor de anticipat de opţiuni de tratament. Cu toate acestea, nu există nici un „ ia acest lucru pentru ” remedii pentru boli cronice, în homeopatie. Asta deoarece experienţa de boală a fiecărei persoane este unicămai ales atunci când se iau în considerare toate simptomele – emoţionale, mentale şi fizice. Ca rezultat, zece pacienţi diferiţi cu autism  vor ajunge cel mai probabil la obţinerea a zece remedii diferite – cele care se potrivesc cel mai bine tipului lor de simptome. De fapt, fiecare dintre cele aproximativ 2000 de remedii majore din  homeopatie  este asociat cu propriul său model unic fizic/ mental/ emoţionalşi este treaba homeopatului găsească unul care se potriveşte cel mai bine fiecărui pacient.

În termen de câteva zile de la luarea unei  doze zilnice din remediul lichid pe care l-a recomandat John , Max a început arate schimbări subtile . Discursul său a devenit ceva mai fluid , el a folosit unele fraze noi , iar el părea mai conştient social . Săptămâna următoare , terapeutul lui Max a remarcat ceva s-a schimbat cu siguranţă . Chiar dacă noi nu i-am spus despre homeopatie , ea a întrebat repede ” Ce aţi făcut ?! ” De exemplu , Max a fost brusc capabil urmeze o secvenţă de două comenzi mai degrabă decât doar una.

ÎNCEPE RECUPERAREA DIN AUTISM

Pe măsură ce lunile au progresat , schimbările din Max au devenit tot mai vizibile. În fiecare lună creşteam potenţa sau doza de remediul său şi  observam un model caracteristic de răspuns . La pornirea unei noi sticle de remediu într– o mai mare eficacitate , vedeam o perioada de 3 zile de hiperactivitate crescută , urmată de o ameliorare discretă în cunoaştere şi comportament .

După şase luni de tratament , John a recomandat -l ducem , de asemenea, pe Max la un osteopat cranian . John tratează acum mulţi copii cu autism , şi el a constatat că un tratament de specialitate cranio- sacrală poate accelera îmbunătăţiri în multe dintre cazurile sale . Max a avut mai multe tratamente cu un osteopat şi am observat că a făcut un impact real asupra lui . Părea -l liniştească şi de asemenea, a crescut dorinţa lui de contact fizic şi de afecţiune .

După nouă luni de tratament homeopatic , terapeutul lui Max a simţit sesiunile ei nu mai erau necesare . La un an şi jumătate după începerea tratamentului , Max a fost  testat peste nivelul de vârstă . Când ne-am semnat actele  eliberându-l de eligibilitatea pentru beneficii de educaţie specială , terapeutul nostru a declarat reprezentantului zonei    nu a fost tratamentul ei , care l-a ajutat pe Max – a fost homeopatia . De fapt , ea ne-a spus  nu a mai văzut aşa ceva . Ea a văzut copii cu autism care s-au îmbunătăţit , dar ea nu a mai văzut un copil îşi piardă diagnosticul de  autism cum l-a pierdut Max.

La acel moment , Max a fost , probabil, 80 % vindecat . Restul de 20% a durat o perioadă de mai mulţi ani – marcată de tranziţii la noi remedii homeopate iar Max s-aîmbunătăţit şi s-a schimbat . Până în momentul în care a fost în clasa a 4-a , nimeni nu mai suspectă fostul autism . Desigur , răspunsul lui Max la un tratament homeopatic a fost excepţionalşi aproape de ideal . Dar Max nu este un caz izolat . Deoarece tot mai multe familii au început încerce homeopatia pentru copiii lor cu autism , aud tot mai multe experienţe de adevărată vindecare din întreaga lume . Iar cu o boalăincurabilă ” cum ar fi autismul , chiar şi îmbunătăţiri modeste pot face o mare diferenţă în calitatea vieţii . Mulţi dintre homeopaţii cu care vorbesc eu  raportează cel puţin o formă semnificativă de îmbunătăţire în majoritatea cazurilor lor de autism .

Un lucru important de reţinut este faptul metodă de tratament utilizată pentru Max este numit homeopatie clasică , ceea ce înseamnă un singur remediu este ales şiadministrat pacientului bazat pe propriile simptome . Alte metode de tratament homeopatic au fost folosite cu succes de către unele familii .

O astfel de metodă este terapia secvenţială , bazată pe ideea simptomele sau evenimentele istorice ale cazului ar trebui abordate într-o anumită ordine .

Terapeuţii  secvenţiali folosesc adesea remedii isopatice – remedii fabricate din substanţe care sunt suspectate de a fi declanşat boală , cum ar fi vaccinurile , mercurul , etc. Deoarece remediile isopatice şi ideile secvenţiale sunt foarte adesea încorporate în tratamentul clasic , propria mea prejudecată este de a recomanda începerea tratamentului cu un practicant clasic , care  va adapta tratamentul  la caracteristicile unice ale fiecărui copil.

anya

HOMEOPATIA INSPIRĂ SCHIMBARE RADICALĂ ÎN ÎNGRIJIREA SĂNĂTĂŢII FAMILIEI

După cum  puteţi imagina, vindecarea lui Max a pus în mişcare o călătorie şi mai amplă în familia noastră. În primul rând, homeopatia a devenit tratamentul nostru principal.

De exemplu, odată ce am început eu personal tratamentul homeopatic, alergiile mele de vară care deveniseră foarte severe şi necesitau doze zilnice de antihistaminice, au dispărut. Homeopatia m-a salvat şi când am intrat la menopauză.

Deasemenea, fiul meu mai în vârstă, Izaak, a beneficiat foarte mult de homeopatie de-a lungul anilor. Fiind un copil destul de anxios, experienţa noastră cu Max i-a determinat şi mai multă anxietate şi probleme cu ticuri şi convulsii. Tratamentul homeopatic l-a ajutat enorm!

Şi soţul meu Steve a beneficiat de asta şi întradevăr, nu există nici o îndoială homeopatia ne-a îmbunătăţit căsnicia.

Chiar şi mama mea, în vârstă de 90 de ani a beneficiat de homeopatie; remediul constituţional ales pentru ea de către homeopatul ei în Buffalo, invariabil, îi  un impuls de energie. Desigur, buna şi vechea arnică poate fi ca aurul pentru adulţii în vârstă, cu căderile lor şi durerile lor ocazionale.

Cu homeopatia de partea noastră, familia mea nu a mai luat antibiotice sau orice alte medicamente alopate de mai mulţi ani. Nici nu am căzut pradă gripei sau mai ştiu eu căror altor spaime din sănătate care au loc în fiecare an. Cu ajutorul kitului de remedii homeopate şi cu homeopatul nostru în apropiere, simt bine protejată. De fapt, familia mea se îmbolnăveşte foarte rar.  Înainte de tratamentul homeopat, confruntam des cu gripa şi cu răceli care durau din ce în ce mai mult. Acum, rareori mai am câte o răceală, şi când o am, recuperez în doar câteva zile, fără nici un tratament convenţional.

Asta este ceea ce eu numesc împuternicire!

tabi

Experienţa mea cu Max , de asemenea, m- a inspirat schimb cursul propriei mele vieţi . Munca mea ca cercetător în ştiinţa calculatoarelor dintr-o dată părea trivială în comparaţie cu minunea care a atins vieţile noastre . Am simţit o chemare către dedicarea mea pentru învăţarea , promovarea şi sprijinirea utilizării homeopatiei .

Nu puteam cred cei mai mulţi oameni nu ştiu nimic despre asta ! Cu cât învăţam mai mult , cu atât îmi dădeam seama era o comoară ascunsă . Ştiaţi că homeopatia are o istorie lungă şi venerată în America de Nord – inclusiv tratarea cu succes a numeroase epidemii ale anilor 1800 ca gripa , holera , febra tifoidă şi variola ?

Curând am renunţat la munca mea în ştiinţă calculatoarelor  şi am început studiez singură homeopatia.  Mai întâi prin lectură, apoi prin studii formale la cursuri şi seminarii. Am început ajut cu diferite reviste şi grupuri homeopatice, iar acum sunt membru în comisia Centrului Naţional pentru Homeopatie, o organizaţie fantastică,deschisă pentru toată lumea, care ajută promoveze, protejeze şi educe publicul în legătură cu homepatia.

Membrii primesc , de asemenea, o revista minunată , Homeopatia Azi.

Pentru a afla mai multe despre aceasta, accesaţi http://www.nationalcenterforhomeopathy.org .

Apoi am început scriu . Am început cu articole pe care le-am pus pe web . În cele din urmă , am decis scriu o carte introductivă pentru a permite publicului în general , şi comunităţii de autism , în special , afle despre puterea homeopatiei . Rezultatul net este “Cura Imposibilă” – o introducere generală a filozofiei homeopate , istorie şi ştiinţă , care include povestea experienţei familiei noastre , împreună cu alte poveşti de vindecare de la oameni din întreaga lume , pentru o varietate largă de probleme fizice şi emoţionale ( www.impossiblecure.com ) .”

Cam aceasta este povestea lui Amy şi a recuperării din autism a lui Max.

Am întrebat-o pe Amy cum este Max azi şi asta mi-a răspuns:

Dacă l-aţi cunoaşte azi pe Max nici într-un million de ani nu aţi putea crede a avut autism când a fost mic. Max este unul dintre cei mai sociabili şi agreabili oameni pe care i-aţi putea întâlni vreodată.

A fost admis la fiecare universitate la care a aplicat şi a ales preferata lui-şcoala de film numărul unu din ţară la University of Southern California (USC). Acolo a fost membru al unei fraternităţi timp de 3 ani de zile, a scris o coloana umoristică şi a desenat diferite desene animate pentru ziarele universităţii. A absolvit Magna Cum Laude în 2013 cu o diplomă în animaţie.

Azi Max se concentrează în principal pe animaţie modelată de calculator şi se vede pe sine ca un generalist în animaţieasta înseamnă este adeptul unui număr neobişnuit de mare de sarcini complexe bazate pe computer care cuprind partea tehnică a lumii animaţiei.

Încă locuieşte în Los Angeles şi este ocupat îşi croiască drum în industria dură show-biz. După ce a lucrat timp de un an de zile la o emisiune TV, crează în prezent animaţie şi grafică pentru o companie social media care promovează filme noi.”

3a

Amy scrie în continuare şi vorbeşte despre homeopatie la nivel internaţional şi găzduieşte lunar o emisiune radio despre homeopatie şi autism la Autism One Radio (www.autismeone.org)

Cartea a fost tradusă în Germană, Cehă, Greacă, Arabă şi Coreana.  O puteţi găsi pe Amazon sau pe site-ul lui Amy http://www.impossiblecure.com/index.php

Cartea poate fi comandată şi în format electronic.

Amy L. Lansky, PhD
(www.impossiblecure.com, www.activeconsciousness.com, www.amylansky.com)

 

Lasă un răspuns

Mai multe
articole