biscuiti1a
Biscuiţi cu unt de arahide

Data

Îmi amintesc de zilele în care Alex nu putea mestece, de zilele în care avea poftă de ceva dulce şi avea atât de puţine opţiuni.
Am căutat atunci ceva care aibă şi valoare calorică mai mare şi -i satisfacă şi nevoia de dulce. Din pură întâmplare cred, am descoperit reţeta lui preferată de biscuiţi.
Până în ziua de azi au rămas biscuiţii săi preferaţi şi întotdeauna încerc -i fac seara târziu după ce adoarme şi -i porţionez pe ascuns pentru altfel este în stare -i mănânce pe toţi odată şi nu mai mănânce nimic altceva întreaga zi.

biscuiti2a

Se fac foarte repede şi uşor, după reţeta de mai jos:

1 borcan unt de arahide organic-încercaţi să folosiţi întotdeauna organic, (arahidele sunt printre cele mai pesticidate plante din lume)
2 ouă
1/3 cană xylitol
¼ cană fulgi de cocos

Se amestecă toate ingredientele împreună, se formeazămingidin aluat şi se presează manual până la forma unui biscuite rotund. Se apasă în formă de cruce cu o furculiţă.

biscuitia

Se pun la copt vreo 5-10 minute. Atenţiese ard repede dacă sunt deja copţi.
Am observat au textura mai fină şi aluatul este mai uşor manevrabil dacă nu se amestecă în blender, ci manual, cu o furculiţă sau cu telul.

 

biscuiti3a

6 răspunsuri

    1. Buna Marinela. Cana este o unitate de masura dupa sistemul american si contine cam 200 de grame sau 240 ml. Gasesti pe internet si in magazinele mari seturi de masurat cu cani si linguri. Eu le gasesc extrem de utile pentru ca nu mai trebuie sa stau si sa cantaresc. 🙂

Lasă un răspuns

Mai multe
articole