Acești biscuiți i-am conceput cu ocazia Crăciunului, pentru că mi s-a atras atenția de către copiii mei că și Moșul trebuie să consume biscuiți sănătoși, mai ales că are atât de multe oferte în Ajun de Crăciun. 🙂
Această rețetă nu are nici un ou în compoziție și se regăsește și în cartea Masa de Crăciun. De această dată am încercat o metodă de preparare care îmi place mai mult și m-am gândit să v-o împărtășesc aici.
Ingrediente
- 2 căni de făină de migdale
- ½ de cană de făină de cocos plus 1 lingură
- ½ de linguriță de bicarbonat de sodiu
- ¼ de cană de ghee
- ½ de cană de ulei de cocos topit
- ¼ de cană de miere
- ¼ de cană de unt de alune de pădure (sau unt de migdale)
- ¼ de cană de fistic decojit
- ¼ de cană de merișoare
Cu excepția fisticului și a merișoarelor, toate ingredientele se pun în robotul de bucătărie și se mixează până când se obține aluatul.
Se încorporează manual fisticul și merișoarele.
Așezați aluatul obținut pe o foaie de copt și folosindu-vă de ea modelați-l ușor, până când obțineți forma unui salam.
Lăsați-l la congelator timp de aproximativ 15 minute. Scoateți-l și tăiați din el felii mai groase, cam de 1 cm.
Așezați feliile pe o tavă pregătită pentru copt.
Coaceți la foc mic timp de 5-6 minute.
Lăsați-i la răcit complet și apoi mutați-i pe o farfurie.
Din această compoziție ies 20 de biscuiți deliciosi si hranitori.