Caserolă de fasole cu ciuperci

Data

În Dieta Carbohidraților Specifici fasolea simplă este permisă cu condiția ca ea să fie înmuiată timp de minim 12 ore și spălată în repetate rânduri.

Pentru cei care suferă de boli intestinale grave recomand să aștepte puțin totuși, înainte să consume orice fel de leguminoase.

Această rețetă este sățioasă, bogată în proteine și vitamine și totodată, delicioasă și ușor de preparat.

Ingrediente:

  • 5 căni de fasole albă, boabe, înmuiate în apă timp de 12 ore
  • 3 căni de ciuperci pleurotus, tăiate felii
  • 2 căni de ciuperci champignon, tăiate felii
  • 1 ardei roșu, tăiat cuburi mici
  • 1 ardei galben, tăiat cuburi mici
  • 3 fire de ceapă verde, tăiate mărunt
  • 1 morcov ras
  • 1 cană de roșii cherry, tăiate în două
  • 2 căni de apă plată
  • 1 lingură de leuștean proaspăt, tocat
  • 2 căni de roșii pasate
  • 1 lingură de ghee, pentru călit
  • 1 lingură de ghee pentru aromă, adăugată la sfârșit
  • sare și piper după gust

Se încinge la foc o tigaie cu o lingură de ghee. Se călește puțin ceapa, apoi se adaugă ardeii și ciupercile și ulterior morcovul. După ce se călesc puțin, se adaugă fasolea bine spălată, roșiile cherry, apa, sarea și piperul și roșiile pasate.

Se fierb împreună, sub capac, la foc mic până sunt complet gătite-cam o oră.

Apoi se presară leușteanul proaspăt (sau congelat dacă nu este în sezon) și lingura de ghee și se amestecă bine.

Se servește simplu, ca masă principală.

Lasă un răspuns

Mai multe
articole